donderdag 12 mei 2016

Gegrilde Shishito peppers met gebakken ei

Westlandpeppers is waarschijnlijk de enigste teler in Europa die de shishito peppers jaarrond teelt. Deze van oorsprong Japanse peper is al een paar jaar ontzettend populair in de States waar een beetje hippe horeca tent dit vaak op het menu heeft. En ook op de bekende farmers markets kan je de shishito zeker vinden. Bij komend voordeel van de populariteit in Amerika is dat er allerlei fusion recepten ontstaan die Japanse cuisine mixen met typische amerikaanse food invloeden. Zo ook dit recept met gegrilde shishito en gebakken ei. Bak eerst de shishito in een koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de olie heet genoeg is, beginnen de shishito peppers te blisteren en is het zaak om ze geregeld door te roeren. Zet ook tegelijkertijd een koekenpan op het vuur om de eieren te bakken en probeer om de dooiers heel te houden, bestrooi ze als ze klaar zijn met wat Dulce snackpaprika rub , zout en peper. Je maakt de saus door in een blender sojasaus, wat azijn, honing, schep mosterd, sesamolie, knoflook, gember en witte peper tot een gladde massa te blenderen. Bak op het laatst nog wat verse of gedroogde wakame zeewier met de shishito peppers mee en serveer dan alles warm op grote borden met op ieder bord een ei plus wat van de saus over de gegrilde shishito pepers gesprenkeld.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten