donderdag 16 oktober 2014

Gevulde tomaten met stukjes brood,groene peper en olijven

Gevulde tomaten met stukjes brood,groene peper en olijven

Dit op de bekende kok Ottolenghi's geïnspireerde recept kwamen we pas tegen op internet. En met het hergebruik van oud brood past het natuurlijk perfect in de huidige trend tegen voedsel verspilling. Snijd eerst de bovenkant van de grove tomaten om daarna met behulp van een lepel al het vruchtvlees er uit te halen. Bestrooi ze met matig zeezout en zet ze even ondersteboven in een vergiet om ze uit te laten lekken. Snij nu de ui, het teentje knoflook, de groene olijven zonder pit,en de groene spaanse peper allemaal fijn. Verwarm nu de oven voor op 180C en bak dan in een koekenpan de ui,knoflook, olijven en de groene spaanse pepers op. Als laatste doe je stukjes oud wit brood in de koeken pan, plus wat gedroogde oregano. Roer alles goed door tot ook de stukjes brood lekker knapperig zijn. Schep nu het broodkruimelmengsel in de uitgeholde tomaten en leg de tomaten in een oven schaal stevig naast elkaar zodat ze goed blijven staan. Besprenkel met wat olijfolie en bak ze in de voor verwarmde oven gedurende 20 a 30 minuten of tot de tomaten gaar ogen. Lekker als maaltijd samen met wat geroosterd brood.
















nodig

8 a 10 grove tomaten
10 a 15 groene olijven
olijf olie
3 a 5 groen pepers
2 a 3 snee oud wit brood
teentje knoflook
1 flinke ui
gedroogde oregano
zee zout

Eet smakelijk westlandpeppers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten