Deze van oorsprong Italiaanse paprika is weer volop beschikbaar bij westlandpeppers, dus werd het
weer tijd voor een lekker recept. Begin eerst met de rijst en kook die volgens de aanwijzingen, 'welke
rijst, dat maakt niet zo veel uit. Als de rijst klaar is zet je het even opzij, en ga je de corno di toro
paprika's klaar maken. Snij eerst de steel er ruim af, en maak dan met een mes de boven kant open, en
haal de zaadlijsten en de zaden eruit en snij het over gebleven stuk paprika fijn.. Je maakt in wezen
een soort ''bootjes'' waar straks de vulling in kan. Doe nu de afgekoelde rijst in een grote kom, en voeg
de overige ingrediënten , de gesneden snack tomaten, stukjes paprika erbij en een gesnede ui. Meng
goed alles door elkaar en doe er wat Mexicaanse kruiden doorheen plus flink wat geraspte kaas en
koriander. Lepel nu voorzichtig de rijstmix in je corno di toro paprika's, en vul ze behoorlijk vol . Dek
ze vervolgens af met aluminiumfolie en bak de paprika's gedurende 30 a 40 minuten in een 180 graden oven. Als de paprika's gaar en zacht zijn is je Italiaanse punt paprika met een Mexicaans tintje klaar.
Nodig voor dit recept
Pak (surinaamse )rijst
4 a 6 Corno di toro punt paprika's
mexicaanse mix kruiden
Geraspte kaas
wat koriander
verpakking snack tomaten
fijngesneden kleine ui
zout naar smaak
Geen opmerkingen:
Een reactie posten