1/06/13

Shakshuka recept

Shakshuka recept

Naar aanleiding van een artikel in de kerst editie van vrij nederland over de twee trendsettende Israëlische koks yotam ottolenghi en sami tamimi van ottolenghi restaurants. Die met hun mediterrane style van koken furore maken in londen. In het artikel gaat het oa over een van oorsprong Tunesisch straatgerecht ''shakshuka'' met ei en spaanse pepers erin.Westlandpeppers ging op zoek naar een mooi recept van de shashuka en gaf het ook een westlandpeppers twist met de gele pepers erbij. Verwarm een grote pan op middelmatig vuur voor en verwarm hierna de olijfolie in de pan. Voeg hierna de gesneden ui toe en laat dit een paar minuten lang bakken totdat ze goed zacht worden.Voeg nu de knoflook toe en bak het door tot het geheel een goede geur achterlaat. Nu kunnen de gesneden pepers erbij en bak dit voor 5 – 7 minuten lang op middelmatig vuur.Voeg nu de tomaten en tomatenpuree toe en roer het geheel goed door elkaar heen.Voeg de verschillende kruiden toe en laat het mengsel goed sudderen op matige vuur gedurende 5 – 7 minuten,doe eventueel wat zout en peper er bij.Breek nu de eieren, een voor een, gelijk over de tomatenmix,spreid de eieren over het geheel van de tomatenmix. Bedek de pan nu met een deksel en laat het nu voor 10 – 15 minuten bakken. Ook lekker is het om boven op de gehele mix plakjes chorizo worst te doen om het gerecht een nog een extra lekkere smaak te geven.

Shakshuka kan worden gegeten als ontbijt, lunch of diner. Serveer het
met warm knapperig brood of pita broodjes die kan je dan deppen
in de saus. 


1 eetlepel olijf olie
½ ui, geschild en gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 a 6 rode,en gele pepers, gesneden
1 kg gesneden tomaten
 blikje tomatenpuree
1 theelepel peper poeder
1 theelepel komijn
1 theelepel paprika poeder
5 – 6 eieren
½ eetlepel vers gesneden peterselie

Eet smakelijk, Westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten