woensdag 23 januari 2019

Gedroogde pepers bij Westlandpeppers

Omdat wij veel verschillende soorten gedroogde pepers in ons assortiment hebben krijgen wij vaak de vraag wat precies de verschillen zijn tussen de soorten, welke het beste gebruikt kan worden en hoe je ze gebruikt. Wij dachten daarom dat het handig zou zijn om een overzicht te maken van alle gedroogde pepers met wat informatie over de smaak en gebruik van de gedroogde pepers.

Hoe gebruik je de gedroogde pepers? 

- Vermaal tot poeder
- Vermaal tot chili flakes
- Wek de gedroogde pepers door ze 15 minuten in heet water te leggen, gebruik ze daarna als vers.

Gedroogde Ancho pepers & Mulato pepers

Gedroogde Ancho Pepers en de gedroogde Mulato pepers zijn afkomstig van de Poblano peper. Het verschil is het oogst moment, Ancho pepers worden geplukt als ze oogst rijp rood zijn terwijl de Mulato pepers nog langer aan de plant mogen rijpen tot ze donker rood zijn en bijna van de plant af vallen. Beide pepers zijn mild heet en hebben een subtiel verschil in smaak. Ancho pepers zijn iets meer fruitig en de Mulato pepers zijn wat meer rokerig. Ancho betekent in het Spaans, “breed” verwijzend naar de vorm van deze pepers. De Ancho peper is ideaal om een echte Mexicaanse mole mee te maken maar is ook in ander mexicaanse gerechten te gebruiken.

Chipotle

Chipotles zijn gedroogde Jalapeños die erg bekend zijn in de Mexicaanse keuken. Wij hebben twee verschillende Chipotles in ons assortiment de gedroogde én gerookte Chipotles en alleen gedroogde Chipotles. De gedroogde en gerookte Chipotle hebben een smokey geur en smaak.

Gedroogde Guajillo

De gedroogde Guajillo heeft een sterke fruitige smaak met daarbij de neiging naar een bessen en groene thee smaak. Het heeft een milde smaak qua heetheid in vergelijking tot de andere gedroogde pepers.

Gedroogde Pasilla

De gedroogde Pasilla heeft een donkerbruine kleur en een rozijnachtige smaak. De gedroogde Pasilla is afkomstig van de Chilaca peper. Door zijn rijke, rokerige smaak en medium scherpte, wordt de Pasilla veel gebruikt om Mexicaanse mole of sauzen mee te maken.

Gedroogde Arbol

De gedroogde chili Arbol lijkt op de Cayenne peper, maar is iets minder heet. Deze peper lijkt het meest op de Spaanse rode peper. De gedroogde Arbol is heerlijk om saus van te maken of te serveren bij een gerecht. Ze zijn daarnaast ook ideaal om chilipoeder of chilivlokken van te maken.

Gedroogde Ñora pepers

De gedroogde zoete Ñora pepers zijn rijk van smaak en aroma. Deze donkere rode zoete paprika geeft smaak aan vele Spaanse gerechten en is een essentieel ingrediënt in een Romesco saus en in velen andere sauzen.

Gedroogde Habanero

De gedroogde habanero is een scherpe peper. Deze gedroogde habanero’s zijn erg goed te gebruiken om gerechten een stuk pittiger te maken door ze te laten meebakken of meekoken bij een gerecht. De gedroogde habanero's worden veel gebruikt om sauzen en marinades te maken.

Gedroogde Habanada

De Habanada is dé Habanero zonder pittigheid. De habanada heeft helemaal geen pittigheid en scoort dus ook 0 op de scoville schaal, maar heeft wel de onweerstaanbare tropische zoete smaak. 

Gedroogde Pimientos 

Deze gedroogde zoete Pimientos peppers zijn ideaal om smaak, kleur en geur toe te voegen aan vele Spaanse en mediterrane gerechten zoals rijst, vis of vleesgerechten, en groenten of bij het maken van sauzen.

Gedroogde Cascabel

De smaak van de gedroogde Chile Cascabel is te beschrijven als een medium-hete smaak. Het heeft een “bosachtige” en rokerige smaak.

Gedroogde Serrano

De gedroogde chile Serrano lijkt erg op de Jalapeño peper, maar is iets pittiger. De Chile Serrano is een gedroogde variant van de verse Serrano peper. Het heeft een heldere, gerookte en fruitige smaak.

Gedroogde peper mix

Een mix van verschillende gedroogde pepers. De mix bestaat onder andere uit de gedroogde Spaanse rode, groene en gele pepers, jalapeño en habanero. Doordat er allemaal verschillende gedroogde pepers in zitten is er altijd wel een geschikte peper in huis voor de lekkerste gerechten.

Naast al deze soorten hebben wij ook de super hete Carolina Reaper, Naga Jolokia & Trinidad Scorpion gedroogd. Deze zijn te bestellen per zakjes van 10 gram en zijn extreem heet.Geen opmerkingen:

Een reactie posten