maandag 17 juli 2017

Video via Galileo Duitsland van de enorme gedroogde peper velden in Xinjiang China

Erg gave video via Galileo Duitsland van de enorme peper teelt in de regio Xinjiang in China. Dit gebied in het noordwesten van China is bekend om zijn industriële teelt van pepers. De video is een rapportage van het gebied en de mensen die er werken en wonen. De in onze ogen licht primitieve teelt en werk methodes komen mooi in beeld zonder er een oordeel aan te hangen.
Veel van de pepers die in dit gebied worden geteeld, gedroogd, en verpoederd komen in Europese food producten terecht. Dat dit om het voorzichtig te zeggen soms niet al te schoon product is wat betreft bestrijdings middelen gebruik en ander food safety issues is wel te raden. Dat hier kansen zijn voor Europese peper specialisten om met een veel beter en schoner gedroogd product op de markt te komen hadden we bij Westlandpeppers ook bedacht.

Westlandpeppers gedroogd peper poeder

Vandaar dat je onze eigen op duurzame wijze geteelde en gedroogde peper poeder sinds kort ook bij westlandpeppers kan kopen. In een mooie consumenten verpakking die je in onze webshop vindt. Voor foodbedrijven zijn er uiteraard andere verpakkings mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met onze specialisten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten