zondag 7 februari 2016

NMSU onderzoekers ontdekte hoe superhot pepers zo heet kunnen zijn

Zoals bekent is de NMSU  (New Mexico State University) het walhalla voor peper onderzoek. Het team van onderzoekers van professor Paul Bosland heeft zich nu ook gestort op de bekende superhot pepers, zoals BV de chost pepper (naga jolokia), en de Trinidad Moruga Scorpion. Het onderzoek richtte zich op de vraag hoe het mogelijk is dat deze pepers zo'n hoog gehalte aan Scoville hebben, en op welke plek in de pepers zich dit bevind. Bij normale pepers bevind de meeste capsaïcine (stof die pepers heet maakt) zich bij de zaadlijsten. Het team van professor Paul Bosland ontdekte dat bij superhots ook in de vruchtwand zich grote hoeveelheden capsaïcine ophoopt. De reden is waarschijnlijk een spontane natuurlijke mutatie in de historie van dit soort pepers. Professor Paul Bosland verwacht dan ook dat er in de toekomst door gerichte kruisingen er pepers met meer als 4 miljoen Scoville zullen ontstaan. Deze pepers zullen misschien niet meer zo interessant voor consumenten zijn maar wel voor de industrie om er BV medicijnen mee te maken.




Meer weten,, lees het hele verhaal op de site van de New Mexico State University



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen