maandag 26 mei 2014

Naga Jolokia infused vodka

Naga Jolokia infused vodka

Via facebook bereikte ons dit wodka recept voor echte kerels, Erik Mol heeft de bij ons bestelde naga jolokia's gebruikt om zijn voorraad Naga Jolokia infused vodka aan te vullen. Eerst heeft hij ze over de lengte in stukken gesneden zodat de naga jolokia pepers door de hals van de fles passen. Hierna heeft hij een aantal stukken naga jolokia door de hals van de fles naar binnen gebracht.  Eenmaal in de fles moet je de flessen ongeveer 3 a 4 weken weg zetten om er zeker van te zijn dat de naga jolokia smaak en heetheid in de wodka is getrokken. Capsaïcine de stof die de heedheid in pepers veroorzaak ( en ruim aanwezig in de naga jolokia ) lost namelijk op in alcohol. Hierdoor is het dat de wodka ook net als pepers heet wordt en de rare mix van alcohol, heetheid en pepersmaak ontstaat. Wie de naga jolokia's iets te ruig vind kan ook bijvoorbeeld onze rode serrano pepers gebruiken. Grote voordeel is dat deze zonder te snijden, na het weg halen van de steel door de meeste fles halzen passen. En een serrano peper is zo 10 a 12 keer minder heet als de naga jolokia maar nog steeds heet genoeg om dit mee te proberen.








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen