Het is een veel gebruikt ingrediƫnt in de Latijns-Amerikaanse keuken, samen met de Caribische en Filipijnse keuken. Het wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotel, sauzen en marinades waar het een zoete, gepeperde smaak geeft. Daarnaast geeft het een natuurlijke intense kleur die kan variƫren van geel tot donker oranje wanneer het gebruikt wordt als kleurstof, hoewel de zaden een diepe, heldere rood/oranje kleur hebben. Cochinita Pibil is een bekend gerecht waar de Annatto onmisbaar in is. Dit is een traditioneel Mexicaans stoofvlees gerecht. Het varkensvlees wordt langzaam gegaard in een saus met onder andere Annatto, wat zorgt voor de rode kleur, tot het vlees helemaal uit elkaar valt. Daarnaast is Annotto ook verantwoordelijk van de gele kleur van boter, margarine en kaas, die allemaal een bleke romige kleur zouden hebben zonder de toevoeging van deze natuurlijke kleurstof.
De Annatto zaden worden meestal gemalen tot een poeder, in olie gedrenkt of Achiote pasta van gemaakt voordat ze aan een gerecht worden toegevoegd. Dit omdat de kleine zaden hard zijn en je ze moeilijk later uit het gerecht kan halen. Bestel beide producten op de webshop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten