maandag 26 oktober 2020

Chili Con Carne – Wat Schaft De Podcast

Chili con carne. Vele denken dan aan een gerecht van bruine bonen in een gehaktsaus, favoriet op schoolkamp en in de jeugdherberg. Maar de mannen van Wat Schaft De Podcast gingen opzoek naar de oorsprong van Chili con carne en kwamen tot een heel ander gerecht. De Texas Chili is een diep, rokerige, gelaagd stoofgerecht van rundvlees. In het gerecht zitten verschillende gedroogde pepers die wij allemaal in ons assortiment hebben, vandaar de vraag of wij hier geen pakket van konden maken. Zodat de luisteraars een compleet pakket kunnen bestellen om de Texas Chili Con Carne thuis te maken. Dat hebben we gedaan en dat pakket is nu te bestellen op onze webshop! 


In het pakket zit een mix van verschillende pepers om de Texas Chili con carne te maken, volgens het recept van Wat Schaft De Podcast! Er zit ook een beschrijving in van het recept voor één portie: voor 4-6 personen. Daarvoor gebruik je de helft van de pepers in het pakket. Klik hier om de podcast te beluisteren en het recept te bekijken. Klik hier om het pakket te bestellen! 

Het pakket bevat:
Ancho - 100g
De gedroogde Ancho is een mild pittige peper met zwartbruine kleur en fruitige, rokerige smaak. De Ancho is de gedroogde en rijpe variant van de Poblano
Guajillo - 50g
De gedroogde Guajillo heeft een sterke fruitige smaak met daarbij de neiging naar bessen/groene thee. De Guajillo heeft een milde smaak qua heetheid in vergelijking tot andere gedroogde pepers. Dit maakt het een gangbare smaakmaker voor veel gerechten.
Pasilla - 50g
De gedroogde Pasilla pepers heeft een mild pittige, sterke en verfijnde smaak. 'Pasilla' is Spaans voor 'rozijntje', dit omdat het een donker bruine, gerimpelde peper is met een rozijnachtig aroma. De chilipeper heeft een rijke rokerige, aardartige smaak met een vleugje cacao.
Smoked Chipotle - 50g
De Smoked Chipotle is een gedroogde en gerookte rode Jalapeño peper. Ze staan bekend om hun pittige, zoete en rokerige geur én smaak. Doordat de Jalapeños volledig gerijpt zijn hebben ze extra veel smaak en zijn ze zoeter dan de verse groene Jalapeño.
Rode Habanero - 1 stuk
De Habanero, in Nederland ook wel bekend als de Adjuma, is een zeer scherpe peper. De Habanero heeft een tropische, fruitige maar ook zeer pittige smaak. Voeg hem toe als u de Chili con carne net een beetje extra pittig wil maken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten