donderdag 25 april 2019

Biologische mais tortilla wraps van Taiyari, te koop bij Westlandpeppers

Tortilleria Taiyari is sinds 2016 de eerste authentieke Mexicaanse tortilla bakkerij van Nederland en Belgie en die tortilla's zijn nu te bestellen op onze webshop. Alle mais tortilla's van Taiyari zijn ambachtelijk bereid op traditionele Mexicaanse wijze. Zij nixtamaliseren hiervoor biologische en non-gmo mais en vermalen dit met vulkanische stenen tot vers deeg. In tegenstelling tot de andere tortillas op de markt gebruiken zij geen meel of maismeel. Dit zorgt ervoor dat de tortillas een betere smaak en structuur hebben. Ook behouden ze door dit proces de natuurlijke voedingsstoffen die de mais bevat.

Bestel het hier!


Mais tortilla Westlandpeppers

Proces

Het nixtamalseren van de maïs, is een traditioneel proces (welke stamt uit Meso - Amerika rond 4.000 voor Christus) waar bij de maïskorrels worden gekookt in een calciumoplossing. Door de nixtamalisatie laat het velletje van de maïs los, en vindt er een reactie plaats waardoor de voedingstoffen van de maïs makkelijker beschikbaar kunnen worden gesteld voor opname door het menselijk lichaam. Na het koken en rusten wordt de maïs gemalen tot vers maïsdeeg met behulp van een molen met vulkanische stenen.De tortillas bevatten geen toevoegingen of verbeteraars. Tortilleria Taiyari is de enige bakkerij die maïstortillas produceert op deze authentieke wijze binnen de BENELUX. In tegenstelling tot andere tortillas op de markt, worden onze tortillas dus niet gemaakt van geïndustrialiseerd maïsmeel. Hierdoor hebben Taiyari maïstortillas een betere smaak en textuur.

Glutenvrije tortillas

De tortilla's zijn glutenvrij & vegan en bevatten geen conserveringsmiddelen of toevoegingen. Hierdoor zijn de tortillas ongeveer 14 tot 21 dagen houdbaar in de koeling. Het is dus echt een kwalitatief vers product in tegenstelling tot de houdbare tortillas van de supermarkt/groothandel. Wij bewaren de tortillas in een vriezer, om de versheid te verlengen. Het zou dus kunnen dat de tortillas licht bevroren/koud bij u geleverd worden. Er zitten 12 tortilla's van 14cm in één verpakking. Wij verkopen twee soorten tortilla's van Taiyari dat zijn de blauwe en gele tortilla's.

Blue corn tortillas

Gemaakt van genixtamaliseerde biologische en non-gmo blauwe maïs. De blauwe maïs is van nature rijk aan antioxidanten, waardoor de korrels donkerblauw kleuren. Deze soort maïs komt niet zo veelvuldig voor als de witte en gele maïs, waardoor hij exclusiever is. De blauwe maïstortilla is bijzonder geschikt voor het maken van tostadas (gefrituurde maiïstortillas).

Yellow corn tortillas

Gemaakt van genixtamaliseerde biologische en non-gmo gele maïs. (Oorsprong E.U.).De gele maïstortilla heeft een stevige textuur en heeft een sterkere smaak en geur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten