Hier een recept voor onze nieuwe Habanada peper. Een zomers recept dat past bij deze zomerse warme dagen! De Habanada saus heeft de smaak van een Habanero saus maar dan zonder de hitte. Deze zoete tropische saus is het uitproberen zeker waard. Het recept is voor ongeveer 400ml saus en is heerlijk voor bij de BBQ of voor bij je tosti / sandwich. En daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk om te maken. Het recept lees je hieronder. Nog wat Habanada's over? De Habanada's zijn ook lekker om te grillen op de BBQ of in de oven met wat zout en olie.
Benodigdheden:
- 500gr Habanada's
- 1 rode chili
- 1 solo knoflook of die teentjes knoflook
- 1 ui
- olijfolie
- zout en peper
- 25ml azijn
Snij de Habanda's en de rode chili in ringen en hak de knoflook en ui fijn. Doe dit alles samen in een pan met olijfolie en bak dit totdat de knoflook goudbruin kleurt. Voeg hierna de azijn, zout en peper toe en laat dit 10 minuten zacht pruttelen. Doe hierna alles in een blender of keukenmachine en meng het tot een glad mengsel. Pak en trechter en vul de saus in een fles. Leg de fles saus voor minimaal 2 uur in de koelkast en klaar is je heerlijke Habanda saus!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten