zaterdag 3 maart 2018

Heerlijk om te maken met dit koude weer: rode pepersoep

Met dit koude weer is het heerlijk om een zelf gemaakte soep te maken. Een ideetje is deze rode pepersoep, niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond. Dit kan je goed gebruiken om je immuunsysteem een echte boost te geven! Met heerlijke verse rode pepers krijgt de soep een aardig pittige smaak. De echte liefhebbers van heet eten kunnen de rode peper vervangen door een wat hetere peper, zoals de Scotch Bonnet of Habanero.


Benodigdheden
- 1 liter kippen/runder of groentebouillon
- 4 tomaten
- 1 paprika
- 1 ui
- 5 rode pepers
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepers suiker
- zout
- olijfolie

Snij de ui in ringen. Verwijder de harde stukjes van de tomaten en snij ze in vieren. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en pepers en snij ze in grove stukken. Snij de pepers in zijn geheel in grove stukken voor een extra pittige rode pepersoep.  Fruit de ui, knoflook en pepers met een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg hierna de tomaten en paprika toe, laat dit even sudderen tot het een zacht mengels is geworden, nu mag ook de tomatenpuree door het mengsel heen. Als de tomatenpuree goed is opgenomen mag de bouillon worden toegevoegd samen met de paprikapoeder en suiker. Laat dit nog 30 minuten op een zacht vuur doorsudderen (niet koken). Pureer de soep met een blender of staafmixer en zeef eventuele de soep om pitjes en velletjes te verwijderen. Voeg zelf nog zout toe naar smaak. En klaar is de heerlijk zelf gemaakte rode pepersoep, eetsmakelijk!

Bestel je pepers hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten