De Kashmiri pepers te koop bij westlandpeppers
De Kashmiri peper wordt in India vooral gebruikt om een gerecht op kleur te brengen zonder dat de maaltijd heel erg heet wordt. De heetheid moet je dan ook vergelijken met ons brave supermarkt pepertje. Vandaar dat deze peper behalve in echte Indiaase gerechte heel goed te gebruiken is in andere gerechten om wat kleur en 'spicines' toe te voegen. De oorspronkelijke Kashmiri peper is een wat grove heel rode brede peper die voornamelijk in de regio Kashmir geteeld werd. Vaak wordt deze peper aangeduid als de True Kashmiri peper. Maar door ook de grote vraag vanuit India zelf zie je dat daar voornamelijk een rode wat smallere en eveneens milde peper wordt gebruikt om Kashmiri poeder te maken. Dit is ook de Kashmiri peper die we aanbieden in onze webshop naast een ander ook uit India afkomstige peper de Naga Jolokia die we zowel gedroogd als vers verkopen.
Hier vind je de Kashmiri peper in onze webshop dus, trek in een Indiase curry of kip tikka masala...!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten