Plaats de door de helft gesneden Poblano’s van westlandpeppers op een bakplaat van de al voorverwarmde oven op 220 graden Celsius. Voeg voor de smaak wat peper en zout toe, en besprenkel de Poblano’s met wat olijfolie. Rooster nu de poblano’s voor ongeveer 5 minuten of totdat er blaren op komen en leg ze dan even apart.In de tussentijd dat de Poblano’s aan het roosteren zijn, verwarmt je wat olijfolie in een grote pan op een gemiddeld hoog vuur. Voeg de fijngesneden uien toe en bak dit goed door voor ongeveer 2 a 3 minuten. Voeg hierna ook de knoflook erbij en laat dit verder bakken voor een paar minuten.Doe nu de maiskorrels er ook bij en laat dit ook bakken voor ongeveer 2 minuten.Voeg hierna de stukken Tomatillos van westlandpeppers en wat limoensap aan het geheel toe. Roer het af en toe door totdat de tomatillos zacht worden en in het mengsel worden opgenomen. Dit duurt ongeveer 6 tot 7 minuten.Breng het eventueel nog wat op smaak met peper en zout.Verdeel hierna de tomatillo/maïskorrel mix in de 8 halve stukken van de Poblano’s uit de oven. Om het helemaal af te maken doe je over de Poblano’s geraspte kaas voor de extra smaak. Dit mexican style gerecht doet het perfect met tortilla wraps met groenten en gehakt.
4 ancho Poblano paprika's, zaadjes verwijderen en door de lengte gesneden
1 eetlepel olijfolie
1/4 ui fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
100 gram maïskorrels
4 Tomatillo’s, in stukken gesneden
1 eetlepel limoensap
Zout en peper voor de smaak
100 gram Geraspte kaas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten