Pagina's

woensdag 23 januari 2013

Poblano gevuld met kidneybonen


Poblano gevuld met kidneybonen

Om te beginnen verwarmen we de oven alvast voor op 190 graden.Nu doe je de tomatenpuree, fijn gesneden jalapeno, 1 ui en 2 teentjes knoflook in een kom.En maak je dit met de staafmixer tot een gladde saus,giet hierna de saus schaal en zet dit geheel even apart.Combineer nu in een kom de kidneybonen (of als je ze kunt vinden zwarte bonen), maïsmeel, geraspte kaas, 1 ui, 1 gesneden teentje knoflook, komijn en 200 ml water. Breng het eventueel met zout en peper op smaak.Nu meng je de tomaten jalapeno saus door het bonen mengsel en verdeel je het over de 4 open gesneden poblanos .Leg de poblanos nu in een licht ingevette ovenschaal, en besprenkel de poblanos met de geraspte kaas en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.Bak de poblanos ongeveer 45 minuten totdat ze goed gaar zijn. Verwijder hierna de aluminiumfolie en bak het verder totdat de saus licht ingedikt en de kaas goed gaat verkleuren. Laat het hierna licht afkoelen en serveer dit poblano gerecht.


Ingrediënten

groot blik tomatenpuree
1 Jalapeño
2 gesneden uien
3 teentjes knoflook
500 gram kidneybonen of zwarte bonen
100 ml maïsmeel
Geraspte kaas
1 theelepel komijn
4 grote poblanos

Eet smakelijk westlandpeppers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten