Zoals belooft zouden we nog terug komen op de tests die met bepaalde peper soorten van westlandpeppers
zijn uit gevoerd. Helaas kunnen we bij sommige soorten niet precies de rasnaam prijs geven, de concurentie leest ook mee,,,,. Een opvallende uitkomst was dat bij bepaalde soorten de groene peper van het zelfde ras hoger scoorde dan de rode,dit is een beetje in tegenspraak met de algemene opvatting dat groene pepers wat minder heet zijn dan rode. Ook zijn de cijfers het gemiddelde van meerdere normale oogstbare pepers.
Dus geen op gortdroge hoogvlaktes geprepareerde pepers die maar met 1 doel zijn gekweekt namelijk een zo hoog mogelijke uitslag scoren in de scoville test. Deze cijfers zijn dus van optimaal gegroeide pepers uit een optimale uitgeruste kas. Zoals je kan zien heeft Naga Jolokia van westlandpeppers 730510 SHU, de bokon rood met 121909 SHU is weer een eigen habanero ras van westlandpeppers . De eerste 6 zijn gewone spaanse peper soorten deze schommelen dus tussen de 9000 en 22000 SHU
|
Leuk om te lezen. Is er een verklaring voor dat de Jalapeno's van jullie tamelijk heet zijn als je het vergelijkt met de scoville scale (http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale )
BeantwoordenVerwijderenen dat de Jolokia juist veel milder uitvalt ?
Nee dat hebben we niet wat betreft de jalapenos delen ze in het
BeantwoordenVerwijderenverleden de us in 3
zones in dus het mexico gedeelte is het heetst en noord amerika het minst heet.
Maar de algehele smaak in de us wordt wat heter dus vervaagd die oude indeling.
Omdat ik natuurlijk niet de rasnaam van de jalapeno kan zeggen,,, is het enigste
wat ik kan zeggen dat dit een modern us soort is.
Om op die nagas terug te komen 730000 uit een moderne tuinbouw kas is
denk erg goed.
De meeste van de record pepers zijn er speciaal voor gekweekt. Dat shu
testje kost namelijk
een hele hoop geld,,, Dus willen de meesten zo hoog mogelijk scoren.
Als ik een paar planten
een week geen water had gegeven en de aller roodste pepers had geoogst
waren ze denk ook vlot over het miljoen gegaan... Maar dat is niet
zoals het in de praktijk gaat..