vrijdag 8 december 2017

Het verbranden van gedroogde pepers & olifanten poep zorgt ervoor dat olifanten op afstand blijven

Het verbranden van peper briketten gemaakt van olifantenpoep en gedroogde pepers is de manier om lastige olifanten op een natuurlijke manier weg te houden bij dorpen en velden met voedsel gewassen volgens nieuwe studie van de Universiteit van Stirling .

foto credits Dr. Rocío Pozo & University of Stirling FK9 4LA Scotland UK

Dr. Rocío Pozo, van de universiteit van Stirling, en voormalig PhD-onderzoeker aan de Universiteit van Oxford heeft een studie uitgevoerd naar de effectiviteit van het verbranden van peper briketten  gemaakt van mest en pepers. In Botswana waar Dr Rocío Pozo het onderzoek gedurende 5 maanden uitvoerde, zag men grote verandering in het gedrag van de olifanten als men de peper briketten verbranden. Volgens Dr. Rocío Pozo zag men bij expirementen waar de peper briketten waren verwijderd of geruild voor briketten zonder pepers, de olifanten binnen 24 uur weer terug keerde naar de locaties die ze eerst nog meden als er wel peper briketten aan gestoken werden.
Dit is dus een uitstekende niet dodelijke en goedkope mogelijkheid voor lokale boeren om olifanten  weg te houden bij hun gewassen of dorpen volgens Dr. Rocío Pozo.

Meer weten, lees het interview met Dr. Rocío Pozo op de site van de Schotse Universiteit van Stirling.

De video met 'how to make peper & poep briketten' vind je hier onder.


      
Geen opmerkingen:

Een reactie posten