De Aji Amarillo is een Zuid-Amerikaanse peper, die vooral in Peru en Boliva erg populair is. Amarillo betekend in het Spaans geel, maar toch is de Aji Amarillo echt oranje van kleur. De peper is medium heet en scoort ongeveer 30.000 tot 50.000 op de schaal van Scoville. De peper staat vooral bekend om zijn heerlijke fruitige aroma's, wat doet denken aan een perzik. Hierdoor is de peper lekker in salsa verde of sauzen. Hieronder een recept voor een heerlijke Aji Amarillo saus! De Aji Amarillo kan je
hier bestellen per 0,5 kilo.
Recept Aji Amarillo saus
Benodigdheden:
- 500gr Aji Amarillo
- water
- zout
- peper
- gember
Snij de Aji Amarillo pepers door de helft en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Kook de pepers in water voor 5/10 minuten. Laat de pepers afkoelen en verwijder het vel van de Aji Amarillo's. Pureer de pepers met een paar eetlepels water of olie tot een soepele maar stevige saus. Voeg eventueel een beetje zout toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten