2/13/18

Lierse kwekers trekken gezamenlijk op in de transitie naar duurzame warmte

Westlandpeppers gaat samen met Lierse kwekers op in de transitie naar duurzame warmte. Kwekers in de Kralingerpolder gaan gezamenlijk aan de slag om 117 hectare glastuinbouw in het gebied te voorzien van duurzame warmte tegen een concurrerende prijs.

Oude kaart van de Kralingerpolder, Kruiklius 1712

Duurzame warmte

De overgang van fossiele energie naar duurzame warmte, om daarmee de CO2 uitstoot te verlagen is actueler dan ooit met de Groninger gas problemen. Daarnaast wil Westlandpeppers ook op een duurzame manier producten telen en verpakken. Zo zijn er afgelopen maand weer meer zonnepanelen geplaatst en hebben we dit jaar voor het eerst de gehele kas in 's-Gravenzande volhangen met biologisch composteerbaar touw. Lees hier meer over in deze blog.

Het bestuur van de Warmte Coöperatie Kralingerpolder gaat het komende halfjaar aan de slag om de mogelijkheden van een warmtenet in Kralingerpolder te onderzoeken. En hopen zo plannen voor de toekomst te presenteren. Duurzame warmte, in de vorm van aardwarmte, biomassa of restwarmte tegen een concurrerende prijs voor de aangesloten bedrijven is het doel.

Foto Bestuur Warmte coöperatie Kralingerpolder: van link naar rechts: Marcel van den Berg (Kwekerij van den Berg), Willem van der Voort (Levoplant), Jacco Besuijen (Prominent), Patrick Dekker (Lans), en Mirjam Boekestijn (Westlandpeppers).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten