De ñora pepper uit Spanje is één van de meest gebruikte gedroogde peper of paprika in de Spaanse keuken. De ñora wordt vaak aangeduid als een peper die zoet is, technisch gesproken kan dit niet dus is de ñora gewoon een paprika omdat hij niet heet is. De Engelse aanduiding ñora pepper is daarom geeneens zo gek en geeft aardig weer dat de ñora pepper er een soort van tussen in zit. De smaak is goed te omschrijven als 'aards' met een stevige paprika smaak. De ñora is in veel Spaanse gerechten toepasbaar, maar leent zich natuurlijk ook om een plaats te vinden in jouw favoriete gerecht. Je doet dit door het in gedroogde vorm aan je gerecht toe te voegen of door eerst de ñora peppers plus minus 15 minuten in kokend water te doen en hierna de zacht geworden ñora peppers aan je maaltijd toe te voegen. Het verhaal gaat dat de ñora door Colombus uit Amerika mee genomen is naar Spanje en de ñora pepper na wat omzwervingen in het La ñora klooster in Murcia door de kloosterlingen gecultiveerd is tot een echte authentieke Spaanse 'paprika', maar of dit verhaal weer te mooi is om waar te zijn laten we in het midden.
De gedroogde ñora peppers van westlandpeppers
De gedroogde ñora peppers van westlandpeppers komen van een familie bedrijf uit Spanje en zijn op traditionele wijze geteeld en gedroogd. In de verpakking die je in onze webshop vind zitten tussen de 10 a 12 stuks ñora peppers. Ook hebben we de ñora peppers als Rub om lekker los te gaan bij bv de BBQ.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten