vrijdag 10 augustus 2012

Chiles en Nogada, gevulde poblano met walnoot saus

Chiles en Nogada, gevulde poblano met walnoot saus

Van onze teler in Mexico kregen we dit traditionele gerecht uit zijn stad Puebla .Op internet zijn er vele versies van dit recept te vinden onder anderen met geroosteerd varkensvlees vulling en ook met gehakt vulling. Maar zijn versie is die met de halfom gehakt, granaatappel, selderij, fruit en walnoot saus. Voor het fruit kan je appel,peer en perziken gebruiken. Leuk om te weten is dat de kleuren van dit gerecht rood groen en wit de kleuren van de Mexicaanse vlag zijn. Het fruit en het gehakt bak je gaar in een koekenpan eventueel kan je er wat knoflook aan toevoegen. De poblano's doe je ongeveer 15 min op grilstand in de oven, om ze vervolgens te vullen met het gehakt fruit mengsel. Smeer dan de poblano's in met het eiwit van een aantal eieren en doe ze dan in een pan met hete olie net zolang tot ze goudgeel zijn. Haal ze er dan uit en droog ze wat af. De walnoot saus maak je met een staafmixer en wat room, mix de walnoten en de room net zolang tot je een mooie egale saus heb en giet dit over de gevulde poblanos en decoreer ze met de peterselie en de granaatappel stukjes en klaar is dit traditionele gerecht uit Puebla.


Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten