vrijdag 27 september 2019

Het drogen van de Aji Amarillo bij Westlandpeppers

Al een aantal jaren telen we bij Westlandpeppers Peruaanse pepers, in die periode zijn er al aantal verschillende types door ons uit geprobeerd. Een type dat een redelijk succes bleek is de Aji Amarillo, die naam is al gelijk een soort van verwarrend. Want in het Spaans betekent amarillo 'geel' en is de kleur van de Aji Amarillo eerlijk gezegd meer oranje als dat het op geel lijkt. Maar deze Zuid Amerikaanse peper heeft een hele bijzondere smaak, en is dus in veel Peruaanse gerechten een must have,, Nu weten we bij westlandpeppers wel na al die jaren dat het telen van bijzondere pepers niet altijd vanzelf gaat. Soms is een peper zo lastig te telen dat het uiteindelijk niets wordt, een andere keer overschatten we de uiteindelijk vraag naar een peper en pikt de markt het nog niet op.

Als een soort dan uiteindelijk een blijver is, heb je nog steeds met wisselingen in de vraag te maken.
Dus soms hebben we dan bij Westlandpeppers wat product over. Dat gooien we dan niet weg, maar drogen we in onze eigen luchtdroog installatie. De gedroogde pepers die daar uiteindelijk uit komen kun je ook weer in onze webshop kopen. We maken zelfs van deze gedroogde pepers een ongelooflijke smakelijk poeder in handige bewaar blikjes.
De pepers die over zijn worden op platen gelegd waar papier op ligt. Deze platen gaan dan in een kar die in onze droogcel gereden kan worden. In de droogcel heerst een zeer hoge temperatuur zodat de pepers op een natuurlijk manier uit drogen. Het vocht wat uit de pepers komt, wordt mechanisch afgezogen zodat we een mooi droog resultaat krijgen. Ook gooien we geen product op deze manier weg, maar maken we op duurzame wijze een heel nieuw product ervan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten