zondag 1 september 2019

Drie tips voor je zelf gekweekte peper planten in de herfst

De herfst is al weer officieel begonnen en dus is het zaak om nog zoveel pepers van je zelf gekweekte peper planten te oogsten. Het hangt een beetje af welke soort peper je heb staan in je moestuin en of deze in een pot of in de volle grond staat. Maar in het algemeen gelde deze drie tips zowel voor in pot geteelde als voor pepers in de vollegrond.


Tip 1

Oogsten,, het klinkt simpel maar als peper liefhebbers zien we graag veel pepers aan de planten hangen. In deze periode is dat niet handig, je planten hebben alle energie nodig om de laatste pepers te laten uitgroeien. Dus haal zo veel als mogelijk je rijpen vruchten van de plant.

Tip 2

Groen oogsten, natuurlijk zie je graag mooie rode of een andere kleur pepers maar in de herfst kan het handig wezen om vroeg in de herfst wat grote volgroeide groene pepers van de plant te oogsten. De plant heeft dan nog wat meer energie over om de laatste vruchten te laten uitgroeien.

Tip 3

Blad en stengels weg halen, een peper plant wil aan de onderkant nogal is rommelig worden met uit gelopen zij takken met vaak een paar kleine kromme pepers eraan. Haal deze takken weg en neem gelijk ook het wat geel geworden blad aan de onderkant van je planten weg. Dit blad heeft nu geen functie meer en kan gerust weg gehaald worden. Zo houdt de plant wat meer energie over voor de laatste vruchten.


2 opmerkingen:

 1. Leuke tips, dank.
  Is een peperplant eenjarig of meerjarig?

  Gr Bernard

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een peperplant is eenjarig, op een gegeven moment zit er geen rek meer in.

  Gr Westlandpeppers

  BeantwoordenVerwijderen