maandag 30 januari 2017

Shishito ready to cook kit

Eén van de wat apartere pepers die westlandpeppers jaarrond kweek is de shishito. Deze van oorsprong uit Japan komende pepers lijken wat op de al bekendere Pimientos de Padron uit Spanje. Verschil is de wat smallere vorm die de shishito heeft en ook is de shishito wat pittiger als de padron pepper. Wie deze peper Google zal zien dat je vooral recepten uit de VS op internet vindt, dit komt doordat de shishito in de VS hard op weg is om een populaire niche peper te worden die je op bijna elke grote farmers markt kan vinden. Zover zijn we in Nederland en Europa nog lang niet, gelukkig kun je ze wel via onze webshop bestellen zodat je deze op en top Japanse peper ook is zelf kan proberen.

Bereiding van de shishito gaat van heel simpel tot aan culinaire Japanse hoogstandjes, de shishito is dus een pepertje waar je vele kanten mee op kan.

Een simpel recept is om de ready to cook kit van westlandpeppers in de oven te plaatsen voor een minuut of tien ( of tot de shishito gaar zijn) in de meegeleverde aluminium schaal. Besprenkel de meegeleverde soja saus over de shishito, plus wat zout en olijf olie en geniet van deze Japanse peper, als single kleine maaltijd of in combi met wat andere Japanse hapjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten