maandag 25 maart 2013

Snack tomaten sambal chutney

Snack tomaten sambal chutney

Was de snack tomaten schoon en snij ze doormidden. Kook ze hierna in een pannetje met water voor ongeveer 30 minuten. Spoel hierna de rawit pepers van westlandpeppers af, en verwijderd het steeltje. De zaadjes van de rawit pepers kun je gerust laten zitten, maar vind je het prettiger zonder haal ze er gerust uit...Pel 1 kleine knoflook (ongeveer 6 a 10 teentjes) en doe dit alvast samen met wat zout en azijn in kleine schaal en hak het wat fijner met behulp van de staafmixer. Wanneer de tomaten gekookt zijn, haal je zoveel als mogelijk de schil eraf eraf.  Of je snij de tomaten nog wat fijner of je doe even de staafmixer in de schaal met tomaten let op.. een chutney mag wat grove stukjes bevatten,,. en mix nu alles goed door elkaar.De chutney is nu klaar voor gebruik. Je kunt het voor verschillende dingen gebruiken zoals op zaterdag avond als een wat grove dip met wat tortilla chips, of als aanvulling van een gerecht om het wat pittiger te maken.

nodig
10 a 20 rawit pepers
verpakking snack tomaten
1 kleine knoflook
1 theelepeltje zout
1 eetlepel azijn

Eet smakelijk westlandpeppers


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen