Voor dit mexicaanse gerecht maken we eerst de Guajillo saus Zet een pan op het vuur met een bodem water erin en doe hier de onsteelde en klein gesneden 100 gram gedroogde Guajillo pepers van westlandpeppers in. Doe er ook wat knoflook en ui bij en breng het aan de kook. Laat het hierna sudderen totdat alles zacht en gaar is.Laat het hierna wat afkoelen op het aanrecht en giet het dan in een flinke blender samen met de gekookte en ontvelde tros tomaten,, en maal het geheel fijn tot een mooie fijne salsa/saus. Breng het op smaak met wat zout en een snufje witte peper, en laat de salsa hierna in een pan nog een tijdje op laag vuur indikken. Ondertussen heb je in een flinke hapjes pan ruim een pond varkensvlees in fijne stukjes gedaan. Als dit gaar is doe je er een verpakking gesneden aardappelen bij en bak deze op. Doe nu het vlees met de gebakken aardappelen in de pan met de Guajillo salsa en roer het lekker door elkaar. Je laat dit nog even sudderen en serveer het dan met flink wat opgewarmde tortilla's die je vult met de gebakken aardappelen met varkensvlees en Guajillo salsa.
Nodig voor dit recept
olijf olie
verpakking gesneden aardappelen
pond varkensvlees
zeezout en witte peper
100 gram gedroogde Guajillo pepers
tortilla's
2 teentjes knoflook, gepeld
1/2 middelgrote ui
trostomaten 1 flinke tros
Eet smakelijk westlandpeppers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten