Doe 2 kip helften, knoflook, ui, water en kipbouillon blokjes in een pan, en breng het aan de kook.Zet hierna het vuur wat lager en laat de kip nog ongeveer 45 min in de pan, hierna legt je de kip op een apart bord om af te koelen. Snij nu de
poblanos van westlandpeppers door midden,en grill ze tussen een grilplaat. Als de poblanos nu goed zijn, snij je ze nog wat kleiner en doe je ze met de kippenbouillon in een blender met de zure room.Pureer het totdat het een mooie saus is en zet het dan even aan de kant.Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de tortilla’s per stuk apart totdat ze zacht zijn en een beetje knapperig. Plaats de tortilla’s op een bord en zet deze ook weer even aan de kant.Nu giet je het gepureerde poblano mengsel in de pan en laat het gedurende 10 minuten lekker sudderen.Snij de kip in kleine stukjes terwijl de saus nog kookt.En dip de tortilla’s aan beide kanten.in de saus Doe nu gesneden stukjes kip in het midden van de tortilla's en rol de tortilla strak dicht en plaats ze dan op de schaal met de naad naar beneden. Lepel de resterende saus over de bovenkant van de tortilla’s en bestrooi ze met geraspte mozzarella kaas.
nodig
2 kip helften zonder vel en been
2 eetlepels gesneden knoflook
1 gesneden ui
3 bekers water 3 blokjes kipbouillon
4 westlandpeppers Poblano’s
250 g zure room
2 eetlepels olijfolie
10 tortillas
geraspte mozzarella
Geen opmerkingen:
Een reactie posten