Papa a la Huancaina Peruaans aardappelgerecht met gele peper
In het originele gerecht horen de echte Peruaanse aji amarillo pepers, maar aangezien die hier in Europa heel lastig te telen zijn doen we de gele Spaanse peper erin. Om te beginnen gaan we de fijn geknipte en van zaad ontdane gele pepers koken in een laag water voorzien van suiker ongeveer een paar minuten. Dan giet je het water af en pureer je de gele pepers met de eidooiers en de kaas. Nu doe je er wat citroensap en olie bij plus een klein glas melk en pureer je het tot een gladde saus, je voeg er zout naar smaak bij. Leg nu de botersla blaadjes op een schaal en leg de gekookte aardappelschijfjes erop.Nu wordt het tijd dat we de saus erover schenken, en garneren doe je het gerecht met een paar hardgekookt eieren en wat olijven.
500 gram verse kaas, bijvoorbeeld feta
paar hardgekookte eieren
paar hardgekookte eieren
2 eidooiers
klein glas melk
citroensap, naar smaak
zout, 10 olijven
citroensap, naar smaak
zout, 10 olijven
1 eetlepel olijf olie
paar slablaadjes
6 gekookte aardappelen, in plakjes gesneden
paar slablaadjes
6 gekookte aardappelen, in plakjes gesneden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten