Pagina's

dinsdag 17 januari 2012

Chocolade mousse met rode peper

Chocolade mousse met rode peper

Chocolade en pepers volgens de laatste berichten een hele goede combi , deze chocolade mousse met stukjes rode peper er in is natuurlijk een ware smaak sensatie. Je smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron.Splits het ei in eigeel en eiwit. Roer ongeveer 10 gram suiker door het eigeel en 10 gram suiker door het eiwit. Je klop nu met behulp van een mixer het eiwit totdat het stijf is (als het stijf is kan je het op zijn kop houden).Klop de slagroom tot deze stijf is en roer hier het eiwit en eigeel doorheen. Als de chocolade wat afgekoeld is tot lauwwarm, roer je die er ook doorheen samen met de zeer fijn gesneden rode peper .Neem nu 4 kleine vormpjes of 1 grote vorm en eventueel doe je er plastic folie erover heen, en zet het minstens 3 uur in de koelkast. Door het gebruik van de rouwe eieren is de houdbaarheid natuurlijk niet erg groot, gelijk opeten dus !



100 g pure chocolade
125 ml slagroom
30 g suiker
2 eieren
1 rode peper

Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten