Pagina's

woensdag 14 december 2011

Madame jeanette peper met mandarijn saus

Madame jeanette peper met mandarijn saus

Wat heb je er bij nodig
5 middelgrote grote mandarijnen
ontdaan van de schil
1 madame jeanette of een gele habanero peper, fijngehakt
1 middelgrote rode ui, fijngehakt
Een handvol verse koriander, fijngehakt 

1 eetlepel verse limoensap of citroensap uit een flesje 
halve theelepel zout
1 theelepel suiker


Doe de mandrijnen en de groentes en de madame jeanette stukjes in een hapjespan ,en roerbak het een aantal minuten. Combineer daarna alles met de gehakte koriander, suiker, zout en de limoensap of citroesap. Nu kan je alles in een hoge schaal doen en met een staafmixer het geheel fijn malen. Voeg suiker naar smaak toe ,wil je de saus wat langer bewaren dan moet je de saus in een steelpan doen en op een matig vuur aan de kook brengen. Ook voeg je er dan wat azijn aan toe want de azijn fungeert dan als conserveermiddel . Als je de saus de zelfde dag nog opeet bijvoorbeeld als dipsaus met lekkere nacho chips hoef je dit niet te doen . De mandarijnen kun je ook vervangen door gewone sinaasappels of ananas uit een blik , met meer of minder stukjes peper en de suiker bepaal je jouw eigen smaak van de saus .Kun je geen madame jeanette pepers vinden dan kan je ook de gewone gele habanero gebruiken deze is in het winter seizoen ook verkrijgbaar . 




eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten