Pagina's

woensdag 9 november 2011

Choco Truffel met Spaanse peper

Choco Truffel met Spaanse peper

150 gram pure chocolade
25 gram roomboter
35 gram slagroom
1 stokje vanille
1 verse rode peper
2 eetlepels dolce de leche ( Karamelpasta )
Eventueel stukjes gedroogde peper
Cacaopoeder of poedersuiker

Je zet de slagroom op het vuur op heel laag vuur en voeg de stukjes rode peper en het vanillestokje toe. Laat dit 10 minuten pruttelen . Na 10 minuten , verwijder je de stukjes rode peper, snij het vanillestokje open en voeg het vanillemerg toe. Doe de chocolade in een kom en smelt de chocolade au bain Marie. Voeg de roomboter en slagroom toe en smelt al roerend de chocola en meng goed door. Zodra de chocolade gesmolten is, neem je de pan van het vuur.  Meng de dolce de leche met de warme chocolade. Bekleed een ondiepe ovenschaal met bakpapier en giet het chocomengsel in de schaal. Je zet dit nu in de koelkast en laat het afkoelen totdat het mengsel goed in opgesteven. (minimaal 30/40 minuten).Bestuif een bord met flink wat cacaopoeder of poedersuiker.Vorm met behulp van 2 theelepeltjes en je handen balletjes van ongeveer 2,5 cm doorsnede. Rol de balletjes door de cacao. Als ze te zacht zijn, Om het nog wat pittiger te maken kun je de choco truffels door de stukjes gedroogde peper rollen ,om ze voldoende hard te krijgen zet je ze nog even 10 minuten terug in de koelkast.

eet smakelijk westlandpeppers  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten