De winter komt er weer aan dus word het weer tijd voor een echt stevig kopje soep. Deze wat Spaans getinte soep met droge worst en een rode peper erin geeft je weer een warm gevoel op een koude winterdag. Om de soep te maken begin je eerst met de ui en knoflook fijn te snijden , daarna snij je de chorizo worst in kleine blokjes. Maak hierna het pepertje schoon en snijd hem in ringetjes, laat de bonen en mais uitlekken en hak de koriander fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook ongeveer een minuut of 3,hierna voeg je bonen en de bouillon er aan toe en kook je het geheel circa 10 min op een laag vuur.Met een staafmixer pureer je de bonen fijn ,nu mogen de chorizo blokjes en peper ringetjes en mais erin.Kook nu de soep nog even door, en voor je de soep serveert bestrooi je hem met wat stukjes koriander.
ingrediënten
1 teentje knoflook
100 g chorizo (droge worst)
1 rood Spaans pepertje
1 blik of pot bruine bonen
1 klein blikje maïskorrels
2 takjes verse koriander
olijfolie, 1 ui en 1 l runderbouillon (van 2 tabletten)
eet smakelijk westlandpeppers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten