zondag 20 oktober 2013

Met kaas gevulde Shakira peppers

Met kaas gevulde Shakira peppers

Al een hele tijd teelt westlandpeppers de shakira pepers deze meest groen gegeten, van origine Arabische peper.Wordt veel gebruikt in de noordafrikaanse keuken. Naast veel traditionele gerechten waar deze peper in gebruikt wordt, kun je hem ook gebruiken voor meer eigentijdse gerechten. Doordat deze peper groter is als de ''normale'' spaanse peper en ook wat steviger.. kun je hem uitstekend vullen en in de oven plaatsen. Mix om te beginnen in een grote kom de kruiden, roomkaas en geraspte kaas door elkaar heen. Snij de shakira pepers ruim bij de steel af, en probeer zoveel als mogelijk de zaadlijsten te verwijderen. Vul nu de Shakira pepers met dit mengsel. Voorverwarmd de oven op een gemiddelde temperatuur van ongeveer 180 graden, en wikkel de gevulde Shakira pepers in aluminiumfolie en verwarm ze hierna voor ongeveer 5 minuten in de oven. Haal nu de Shakira pepers uit het folie en serveer het!

Ingrediënten
8 a 10 Shakira peppers,zaadlijsten verwijderen
Pak roomkaas
Zakje geraspte kaas
2 eetlepels mediterrane kruiden naar keuze

Eet smakelijk westlandpeppers


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen