donderdag 21 juni 2012

Poblano/Ancho soep


Poblano/Ancho soep

Lekker apart recept met de poblano/ancho paprika deze Mexicaans getinte soep.Hoe te maken eerst in een grote pan de olie verhitten, voeg dan het varkensvlees toe en bak op matig vuur, onder regelmatig roeren, tot het vlees gaar is.Voeg de gesnipperde ui, maïs, poblano, courgette, tomatenpuree en de kippenbouillon er aan toe. Lekker laten sudderen tot de groenten zacht en gaar zijn, afhankelijk hoe hoog je vuur staat is de poblano/ancho soep na ongeveer 20 minuten klaar. Wat zout naar smaak toevoegen plus de geraspte kaas en opdienen met wat grof gesneden brood.


   
100gr mager varkensvlees, in kleine blokjes
1/2 ui fijn gesneden
1klein blikje maïs
1 poblano zonder zaden en in dunne plakjes 
1 kleine courgette fijn gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
Een blik kippenbouillon
1 rijpe avocado, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
1/4 kopje geraspte kaas
 zout, naar smaak
 verse koriander voor de garnering

  eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen