zaterdag 26 mei 2012

Naga Jolokia peper

Naga Jolokia peper

De Naga Jolokia peper of zoals hij ook wel genoemd wordt de Bhut Jolokia,Naga Morich of Ghost pepper. Is ook 1 van de heetste pepers in de wereld die door westlandpeppers geteeld wordt. De herkomst van deze peper is waarschijnlijk de Assam regio in het noord oosten van India. En is waarschijnelijk door engelse telers deze kant op gekomen.De Naga Jolokia heeft een intens diepe rode kleur en een geroffeld uiterlijk met een puntig uiteinde. De Naga Jolokia is zoals bekent zeer heet en moet dan ook met verstand gegeten worden, er circuleren op YouTube de mooiste video's van kronkelende mensen die er 1 hebben opgegeten. Een idee met wat je er mee kan doen is je eigen super hete saus ermee maken,je kunt simpelweg een gewone saus of sambal  maken en er 1 of 2 Naga Jolokia pepers in verwerken recept sambal.
Een ander idee is om de Naga Jolokia in een drankje te verwerken, je kan dan echt spreken van ''vuurwater''het idee vind je hier En we hebben je gewaarschuwd de Naga Jolokia is HEEL HEET !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen