zaterdag 21 april 2012

Gevulde wit punt paprika's

Gevulde wit punt paprika's  



Voor dit van origine Hongaarse recept heb je een paar door westlandpeppers geteelde wit punt paprika's nodig.Was eerst de wit punt paprika's vervolgens snij je ze in 2 of 3 delen en verwijder tegelijkertijd de zaadlijsten. Voeg de gesneden ui, gehakt ,stukjes fijn gesneden droge worst,rijst, ei, wat paprikapoeder, zout, peper en knoflook in een grote kom. Meng alles goed door en vul de wit punt paprika's met het mengsel, omdat de rijst zal gaan uitzetten niet te vol vullen.Met wat je over houd maak je nog wat kleine balletjes. Plaats de paprika's en alle gehaktballetjes in een kleine slowcooker. Meng de tomatensaus met wat suiker en giet dit over de wit punt paprika's. Kook op een laag vuur net zolang tot het goed gaar is, en dat kan wel even duren. Dit kan als je wat meer haast heb ook in een uur met een oven op 180 graden en de gehakt balletje en paprika's in een ovenschaal . Serveer de gevulde wit punt paprika's met een knapperig wit stuk brood

4 wit punt paprika's
1 kleine ui, fijngehakt
1 pond gemalen gehakt 

1 droge worst in stukjes gesneden
1/2 kopje ongekookte rijst
1 ei
1 theelepel zout en peper
1 teentje knoflook, fijngehakt 

1 pot tomatensaus
1 theelepel suiker
 

Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten