woensdag 28 maart 2012

Pepers positief voor het hart

Pepers positief voor het hart

Er is weer een nieuwe studie met positief nieuws over pepers uitgebracht. Dit keer ging de studie over het effect wat capsaïcine (de stof die pepers heet maakt) heeft op het hart. Zhen-Yu Chen, een professor in de voedsel en voedingsleer aan de Chinese Universiteit van Hong Kong en een van de auteurs van de studie, zei dat de bevindingen wetenschappers een beter idee geeft hoe pepers kunnen werken om de gezondheid van het hart te verbeteren bij de mens. In de proef traden lagere niveaus van cholesterol in het bloed op, in het bijzonder LDL of "slechte" cholesterol bij een dieet met peper erin. Maar we raden het zeker niet aan dat mensen extreem veel pepers gaan consumeren, zegt Chen in een persbericht.Ze kunnen een mooie aanvulling zijn voor mensen die pittig eten lekker vinden. Dus iedereen heeft er weer excuus erbij om pepers te eten, ontzettend gezond maar ook gewoon heel lekker.


De bevindingen werden deze week gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de American Chemical Society in San Diego.
   

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen