maandag 20 juni 2011

Tempura van kalfsvlees met spaanse rode peper

Tempura van kalfsvlees met spaanse rode peper


Voor 4 personen:
350 gram kalfsvlees in dunne lapjes van 5 mm dik
peper en zout
1  fijngehakte rode spaanse peper
tempura beslag

Voor de tartaar van tomaat:
3 rijpe grote tomaten
grofgemalen zwarte peper en zeezout
1,5 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel olijfolie

Pel en ontpit voor de tartaar de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm dik. Vang tijdens het ontpitten het sap op en doe dat bij de tomaten blokjes.Voeg peper en zout toe naar smaak en roer er voorzichtig de bieslook en de olijfolie er door. Snijd het vlees in kleine stukjes en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de fijngesneden spaanse peper door het tempura beslag en haal er het vlees door. Bak gedurende 20 seconden in hete arachideolie, laat uitlekken en serveer met de tartaar van tomaat.
 
eet smakelijk westlandpeppers 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten