Pagina's

zondag 10 juni 2012

Gevulde Turkse zoete puntpaprikas

Gevulde Turkse zoete puntpaprikas

Bij westlandpeppers telen we ook al een aantal jaren de turkse zoete puntpaprikas, of hoe ze ook wel genoemd worden "charlys''.In amerika heten deze paprika's weer sweet banana peppers, deze paprika heeft dus veel verschillende namen maar deze frisse knapperige licht groene paprika is echt een aanrader als je is wat anders wilt proberen. Met dit recept gaan we deze paprika's vullen snij om te beginnen de paprika's overdwars doormidden en verwijder de zaden. Breng hierna een grote pan met gezouten water aan de kook. en laat de paprika's sudderen tot ze gaar maar nog stevig zijn, ongeveer 5 minuten is meest wel genoeg. Giet de pan af en zet de paprika's opzij.Verhit boter in een middelgrote pan en bak een hele gesneden ui en wat bleekselderij tot ze zacht zijn zo'n  3 tot 5 minuten. Roer er nu de gehalveerde snacktomaten, tomatensaus en een teentje gesneden knoflook erdoor. Breng het geheel op smaak met wat basilicum, oregano, en zout en peper naar smaak. Laten het sudderen zonder deksel ongeveer 10 minuten,verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Ondertussen maak je in een koekenpan wat half om gehakt klaar en als het net gaar is meng je het gehakt door de saus. Vul met de gehakt/saus de charlys en doe ze in een ovenschaal en giet de rest van de saus in de ovenschaal. Zet deze schaal nu een klein uur in de oven en klaar zijn de gevulde charlys, serveer ze met wat gesneden stokbrood.
   
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten