12/29/20

Gevulde Poblano pepers met Cajun garnalen

Een heerlijk recept van Mike, Chili Pepper Madness, voor gevulde Poblano's. De pepers worden gevuld met gekruide Cajun garnalen, Manchego, geitenkaas en basilicum. Gevulde paprika's zijn makkelijk om te maken, smaakvol en voedzaam! Lees het recept hieronder of bekijk de handige video.



Ingrediënten: 

- 2 grote of 4 kleine Poblano pepers
- olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden Jalapeño peper
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 225g garnalen, gepeld en ontveld 
- 1 el Cajun kruiden of deze Mexicaanse kruidenmix
- 100g geitenkaas
- 100g geraspte Manchego kaas 
- 10g fijngesneden basilicum
- 1 el favoriete hete saus of deze Sriracha saus
- Topping: verse koriander, chilivlokken

Bereiding

Verwarm de oven voor op grill stand. Snij de Poblano's door de helft en leg ze, met het vel naar boven, op een bakplaat met licht ingevet bakpapier. Grill ze in de oven voor 10-15 minuten, tot ze zacht en zwart geblakerd zijn. Haal ze uit de oven, laat afkoelen en ontvel de poblano's. 

Marineer de garnalen met de kruiden en olijfolie. Mike gebruikt een zelfgemaakte Cajun kruidenmix, maar je kunt ook een eigen kruidenmix of onze heerlijke Mexicaanse kruidenmix gebruiken. Bak vervolgens de ui, Jalapeño en knoflook in een pan met 1 eetlepel olijfolie, tot ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren. Schep dit in een mengkom. Bak de garnalen in dezelfde pan, een paar minuten per kant, tot ze gaar zijn. Laat afkoelen en hak ze fijn en voeg ze toe aan de mengkom. 

Voeg de kazen, basilicum en hete saus naar smaak toe en meng dit goed. Vul de poblano's met het mengsel en bak ze in de over voor 20-30 minuten op 190℃, tot de kaas goed is gesmolten. 
Maak af met wat verse koriander, pittige chilivlokken en hete saus! Serveer eventueel met rijst of een lekkere salade. Het is ook mogelijk om dit recept te maken zonder de Poblanos te grillen. 

12/22/20

Spicy Herbal Moscow Mule

Gefermenteerde gember, citroen, limoen, een beetje komkommer en de best geselecteerde kruiden en dan krijg je deze heerlijke Herbal Moscow. De perfecte mixer voor je Moscow Mule, voeg een aantal slices Jalapeño toe voor een pittige twist! Maak je kerstdiner compleet en serveer eenvoudig de lekkerste drankjes. 

Ingrediënten voor één glas Spicy Herbal Moscow Mule

- 4cl vodka
- ijsklontjes

Snij de jalapeño in ringen. Doe alle ingrediënten in een glas en geniet! Zo makkelijk kan het zijn ;)




12/18/20

Tasty pittige Jalapeño hapjes

Nog opzoek naar pittige hapjes en gerechten voor tijdens de feestdagen? Bekijk dan deze video met 5 Jalapeño recepten ter inspiratie. De Jalapeños bestel je op onze webshop.

12/04/20

Nieuwe peper plantjes in de kassen

Deze week zijn we begonnen met het plaatsen van de nieuwe planten in de kassen in De Lier. De kleine plantjes worden geplaatst op een kokossubstraatmat en vervolgens voorzien van een water-drup-systeem. De substraatmatten zijn een goede voedingsbodem voor de nieuwe planten en kunnen hierin het hele seizoen blijven staan. Het water-drup-systeem zorgt ervoor dat elke plant en de verschillende soorten/rassen precies de juiste hoeveelheid water en voedingstoffen krijgen. 

In een aantal kassen in De Lier zijn de nieuwe planten al geplaatst, in de komende weken zal dit ook gebeuren bij de kas in 's-Gravenzande! Hieronder een aantal foto's 🌱✨
















12/02/20

The Scovillains proberen Trinidad Moruga Scorpion Chocolate

The Scovillians zijn onlangs een Youtube kanaal begonnen en gaan hierop pittig eten reviewen, waaronder ook hete pepers. In hun laatste video eet Dennis de Trinidad Moruga Scorpion van Westlandpeppers en zoals de titel van de video als zegt: die doet pijn! 
Benieuwd hoe het Dennis vergaat na het eten van de op twee na heetste peper ter wereld?! Bekijk de video hieronder

11/27/20

Recept video Jamie Oliver: Steak & rode Chimichurri 🌶️

Het is een date night bij Jamie Oliver thuis, en hij serveert een mooie entrecôte met een rode chimichurri! Bekijk de video hieronder ⬇️


Ingrediënten: 
- Lendenbiefstuk van 260g 
- 2 teentjes knoflook
- 2 zoete aardappels (250g elk)
- 1 bos lente-uitjes
- 1/2 pot van 465g geroosterde rode paprika
- bladpeterselie

Bekijk voor de bereiding de video of koop het '7 x anders' kookboek van Jamie Oliver.

11/24/20

Madame Jeanette peper vervangen in een gerecht

De verse Madame Jeanette / Lemon Habanero pepers bestel je op onze webshop, maar het kan zijn dat ze niet op voorraad zijn. Omdat we bijvoorbeeld op nieuwe aankomst van onze telers in het buitenland moeten wachten of wachten tot we zelf in onze kassen kunnen oogsten. Dit is een ras/soort dat altijd laat op gang komt en soms dus minder beschikbaar is dan andere pepers uit ons assortiment. Maar daar zijn we gelukkig goed op voorbereid, want we hebben allerlei producten waar je deze peper goed mee kunt vervangen!

Gedroogde Madame Jeanette

De vers geteelde Madame Jeanette pepers zijn gedroogd in onze eigen droogcel. De gedroogde Madame Jeanette is nog ietsjes pittiger en zoeter dan de verse peper. Dit omdat tijdens het droogproces de fruit suikers gekarameliseerd zijn. De gedroogde peper kan eigenlijk aan elk gerecht worden toegevoegd voor een fruitige en pittige smaaktoevoeging. Klik hier om de gedroogde Madame Jeanette pepers te bestellen. 



Madame Jeanette Chilivlokken

De Madame Jeanette chilivlokken is een ‘single origin’ product en bestaat uit alleen gedroogde en vermalen Madame Jeanette pepers. Het bevat geen kleurstoffen of andere toevoegingen. Strooi de Madame Jeanette chilivlokken over je gerechten voor een pittig en fruitige twist. Klik hier om de chilivlokken te bestellen. 



Habanero / Adjuma

De peper die het meeste lijkt qua pitigheid en smaak is de Habanero, die in Nederland ook wel bekend is als de Adjuma peper. De gele Adjuma wordt wel eens door elkaar gehaald met de Madame Jeanette, die wij bij Westlandpeppers ook wel Lemon Habanero noemen. De twee soorten pepers lijken erg op elkaar, maar het verschil is dat de gele Adjuma iets pittiger is dan de Madame Jeanette. En dat de Madame Jeanette juist een fruitigere smaak en sterke citrusachtige geur heeft, vandaar de naam Lemon Habanero. Klik hier om de Habanero pepers te bestellen. 



Aji Limo

De Aji Limo is een scherpe peper uit Peru. De chilipeper heeft zijn naam te danken aan het gebied Lima, waar het oorspronkelijk vandaan komt. De citrusachtige, fruitige en zure smaak van de peper is vergelijkbaar met de Madame Jeanette en hierdoor een goede vervanger voor als je peper niet beschikbaar is. Klik hier om de Aji Limo pepers te bestellen. 




Genoeg keuze dus voor als de Madame Jeanette peper niet beschikbaar is! 🌶️💛

11/20/20

Nieuw in de webshop: Verfrissende & authentieke frisdranken / mixers

Brand Garage maakt authentieke frisdranken in blikjes met een mooi artwork en een heerlijke inhoud. De verfrissende drankjes zijn nu te koop in onze webshop! De frisdranken bevatten geen chemicaliën zoals de meeste frisdranken, maar zijn gemaakt van pure en 100% natuurlijke- en organische ingrediënten. Sinaasappel- en grapefruit schil geven bijvoorbeeld natuurlijke pectines, olie en vitamine C in plaats van kunstmatige tegenhangers. Hierdoor hebben de frisdranken een optimale pure en natuurlijke smaak.

De blikjes kunnen zo worden gedronken, maar zijn ook de perfecte mixers voor cocktails en mixdrankjes! Maak je diner of feestje compleet en serveer eenvoudig de lekkerste drankjes. Ook de ideale dorstlesser na een pittige gerecht of peper.


Klik hier om de verfrissende & authentieke frisdranken / mixers te bestellen op onze webshop!

Herbal Moscow

Germenteerde gember, citroen, limoen, een beetje komkommer en de best geselecteerde kruiden en dan krijg je deze heerlijke Herbal Moscow. De perfecte mixer voor je Moscow Mule!
Ingrediënten: Water, Suiker, Citroensap uit concentraat(8,5%), ( niet alcohol bevattende fermentatie uit Water, Gerstmout extract en Gemberextract), Koolzuur, natuurlijke Aroma, Citroensap uit concentraat, Komkommersap uit concentraat en Limoensap uit concentraat.




Rose Lemonade

Een fruitige, geheel natuurlijke limonade met een vleugje roos en limoen. De perfecte mixer voor je Gin pink lemonade.
Ingrediënten: Water, Suiker, Citroensap uit concentraat(8,5%), ( niet alcohol bevattende fermentatie uit Water, Suiker, Limoensapconcentraat), Koolzuur, Wortelconcentraat, Natuurlijke Aroma, Rozenextract.



Passion Mama Bio

Een verfrissende, biologische limonade gemaakt van volledige gerijpte passievruchten en sinaasappelsap met een vleugje limoen.
Ingrediënten: “Water, Suiker*, Passievruchtsap(3%) Sinaasappelsap uit concentraat*(3%), Sinaasappelvruchtvlees* (3%), Limoensap uit concentraat(1%) Koolzuur.
* uit gecontroleerde biologische landbouw.



Lemon Mama Bio

Een verfrissende, biologische limonade gemaakt van de beste zomer- en wintercitroenen voor de perfecte combinatie van zoet en zuur. gecombineerd met een beetje sinaasappelsap en vleugje grapefruit.
Ingrediënten: “Water, Citroensap uit concentraat*(8,5%), Suiker*, Sinaasappelsap uit concentraat*(0,8%), Sinaasappelvruchtvlees *(0,4%), Grapefruitvruchtvlees* (0,3%), Koolzuur, Natuurlijke aroma uit citroenolie*.
* uit biologische landbouw.



Orange Mama Bio

Een verfrissende, biologische limonade gemaakt van rijpe sinaasappels.
Ingrediënten: “Water, Sinaasappelsap uit concentraat*(12%), Suiker*, Sinaasappelvruchtvlees*(4%), Citroensap uit concentraat* (3%), Koolzuur, Natuurlijke aroma uit sinaasappelolie*.
* uit gecontroleerde biologische landbouw.



11/17/20

Mensen die vaak hete pepers eten, leven mogelijk langer

We hebben op onze blog al vaker geschreven over de eventuele gezondheidsvoordelen die horen bij het eten van hete pepers. Nu kwam er recentelijk een artikel op Scientias online waar ze stelden dat mensen die veelvuldig hete pepers eten minder risico lopen op verschillende ziektes en mogelijk langer leven. 

Het onderzoek is verricht door de Cleveland Clinic Foundation. Voor het onderzoek hebben ze 4.729 studies uit vijf toonaangevende, wereldwijde gezondheid databases geanalyseerd. Daarnaast besloten ze ook zelf een grootschalig onderzoek op te zetten. En hier keken ze naar meer dan 570.000 personen afkomstig uit de VS, Italië en Iran. Vervolgens gebruikten ze dit om de resultaten te vergelijken tussen de personen die regelmatig hete pepers eten met degenen die zelden of nooit chilipepers nuttigen.


De bevindingen zijn opmerkelijk, want uit de analyse blijkt dat mensen die regelmatig hete pepers eten, 26 procent minder kans lopen om te sterven aan hart- en vaatziekten. Daarnaast hebben ze een 23 procent kleinere kans om te overlijden aan kanker. Ten slotte blijkt dat als je regelmatig hete pepers eet, de kans op vroegtijdig overlijden met 25 procent wordt teruggeschroefd. 

De grote vraag waarom het eten van hete pepers zo gezond lijkt te zijn blijft onbeantwoord. Ze verwachten dat de positieve gezondheidseffecten kunnen worden toegeschreven aan capsaïcine, maar hier hebben ze nog onvoldoende bewijs voor. Hierdoor is het nog te snel om stellig iets te zeggen. De exacte redenen en mechanismen die de bevindingen zouden kunnen verklaren zijn momenteel onbekend. Het is dus onmogelijk om definitief en onomstotelijk te kunnen vaststellen dat het eten van pepers het leven verlengt en sterfgevallen vermindert. De studie suggereert alleen dat er inderdaad een verband lijkt te bestaan. Klik hier om het hele artikel te lezen (geschreven door Vivian Lammerse).

Maar genoeg moeilijke verhalen pepers zijn bovenal ontzettend lekker dus geniet er vooral van. Bestel ze op onze webshop

11/13/20

Recept Garnalen Ceviche (Agua Chile)

De Peruaanse keuken is erkend als een van de beste culinaire keukens ter wereld. Dit Zuid-Amerikaanse land heeft een rijke keuken met veel biodiversiteit met een mix van Indiaanse, Spaanse en Afrikaanse invloeden. Veel mensen zijn dol op Ceviche en hier zijn dan ook allerlei variaties van. Overal ter wereld vind je wel ceviches gebaseerd op de Peruaanse Ceviche Clasico. Zoals dit gerecht Agua Chile, een signature dish uit Sinaloa, Mexico. Bij ceviche wordt de vis vaak 15 tot 30 minuten gemarineerd terwijl de agua chili korter nodig heeft en meteen wordt geserveerd. Hierdoor is de agua chile een stuk frisser. De marinade krijgt een pittige smaak door een fijngesneden jalapeño toe te voegen. Serveer de garnalen ceviche op een tostada (gefrituurde Mexicaanse tortilla).

De Jalapenos (of Serranos voor een pittigere variant) & Tostadas bestel je op onze webshop!

Recept Garnalen Ceviche

10 minuten • 2 personen
Dit recept is van Katinka Lansink Dodero, cevicheceviche.nl

Ingrediënten

14 kleine medium garnalen
20 avocadoblokjes van 1x1cm 
14 komkommerstukjes in halve maantjes gesneden
20 sliertjes rode ui in flinterdunne halve maantjes gesneden
2 takje korianderblaadjes
6 ringetjes jalapeño

Tijgermelk

2 limoenen
1 Jalapeño fijngesneden
1 theelepel zout

Bereiding 

1. Meng de ingrediënten van de tijgermelk.
2. Roer de garnalen door de tijgermelk, laat 2 min staan.
3. Haal de garnalen uit de tijgermelk en roer de rest van de ingredienten voorzichtig door de garnalen.
4. Leg de ceviche op een bord en garneer met koriander en de jalapeñoringetjes.

Fiesta? Maak het in bakringetjes op een bordje als voorgerechtje of serveer op een tostada.




11/10/20

Sambal Le Beau Albert te koop bij Westlandpeppers

Sambal ‘Le beau Albert’ is een sambal gemaakt door een Indische familie. De sambal wordt bereid met rode pepers geteeld door Westlandpeppers en is te bestellen in onze webshop!

Albert Philippus Dominicus Niggebrugge werd in 1857 in Surabaya op Java geboren. Vanwege zijn gesoigneerde uiterlijk en de toenmalige affiniteit voor de Franse taal kreeg hij de bijnaam ‘Le beau Albert’. De sambal die vanaf 1897 in huize Niggebrugge werd gemaakt, viel zo in de smaak bij de Indische gemeenschap, dat het veelvuldig vanuit huis werd verkocht.

De receptuur werd van generatie op generatie overgedragen en kwam uiteindelijk via een kleinzoon van Albert vanuit Java in Nederland terecht. Deze kleinzoon heeft de sambal tot op bijna 100-jarige leeftijd in zijn achtertuin bereid, totdat hij het overdroeg aan de volgende generaties. De sambal wordt momenteel door de 4e en 5e generatie Niggebrugge’s nog steeds op ambachtelijke wijze op petroleumstellen bereid, waardoor de authentieke smaak volledig tot zijn recht komt.

Met de sambal van ‘Le beau Albert’ ga je terug in de tijd en proef je het oude Indië! Selamat makan!

Klik hier om de Sambal Le Beau Albert te bestellen op onze webshop! 







11/06/20

Video van chilipeper piekoogstseizoen in China!

Het oogsten van de pepers in China gaat er heel anders aan toe dan hier in onze kassen. Eind september ging begon daar het piekgoostseizoen in de grootste peper regio in China, Xinjiang. Waar de duizenden hectare akkers veranderd waren in een zee van rood. 

Bekijk hier de video waarin je ziet de pepers worden geoogst en hoe het er daar aan toe gaat ⬇️



11/03/20

Teeltwisseling bij Westlandpeppers

We zijn afgelopen weken al bezig geweest met het leeg halen van de kassen in De Lier en volgende week zal ook de kas in 's-Gravenzande volgen. Pepers en snackpaprika's zijn eenjarige planten en eind oktober / begin november zijn deze helemaal 'op' en uit gegroeid. Dit betekent dat er weinig vruchten aan de planten groeien en ze uit de kas gehaald moeten worden. 

We knippen eerst alle touwen waar de planten aan groeien door, zodat de planten omvallen. Aan het einde van het seizoen zijn sommige planten wel 6 meter hoog, deze kunnen zonder touwtje niet meer staan. Hierna worden alle planten in de paden gelegd en opgeruimd. Alle plantresten en de kokossubstraatmatten worden gerecycled tot bodemverbeteraar. Vervolgens is de kas toe aan een grote schoonmaak, zodat begin december de nieuwe kleine plantjes in de kas kunnen. 

Dat de kassen leeg zijn betekent niet dat we geen producten meer hebben, vanaf oktober/november komen alle producten uit Spanje, Marokko & Israël. Waar we al jaren met dezelfde telers werken. Hierdoor kunnen we jaarrond pepers & snackpaprika's aanbieden en verpakken. Het is wel zo dat sommige producten niet worden geteeld bij de telers in het buitenland. Deze zijn dan niet beschikbaar tot we in april/mei weer kunnen oogsten in onze kassen in Nederland. Ook is het zo dat de teelt bij de telers in het buitenland nog op gang moet komen en hier nog niet vol op geoogst kan worden. Hierdoor zijn sommige producten schaars. Via de webshop kan je je inschrijven voor een wachtlijst, dan ontvang je een mailtje zodra het product weer beschikbaar is! 

Zie hier wat foto's van de verschillende fases van het leeg halen van de kas ⬇️⬇️










10/30/20

Butter Chicken recept van Jamie Oliver met pepers & cherrytomaatjes

Dat Jamie Oliver een groot peper liefhebber is weten we al wat langer. En in zijn laatste boek 7x anders is dat ook weer terug te zien. Het boek staat vol met smaakvolle en een aantal pittige recepten, zoals dit recept voor butter chicken. Het gerecht is favoriet hier bij Westlandpeppers en is super smaakvol met minimaal gedoe. De bereidingstijd is ongeveer 40 minuten en het recept is voor 2 personen. Serveer de butter chicken met rijst en/of een naanbrood. 

Bestel je favoriete pepers en de cherrytomaten voor dit gerecht op onze webshop

Ingrediënten

- 3 verse, verschillend gekleurde pepers
- 350g rijpe, verschillend gekleurde cherrytomaatjes
- 4 teentjes knoflook
- 6cm gember
- 1el garam masala
- 2x 150g kipfilet
- 2el gladde cashewboter
- olijfolie

Recept 

Halveer de pepers, verwijder de zaadjes, leg ze met de tomaatjes in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en keer ze een paar keer om tot ze rondom licht zwartgeblakerd zijn. Pel en schil ondertussen de knoflook en gember en rasp ze fijn in een grote kom. Voeg bijna alle garam masala, een snufje zeezout en zwarte peper, en 1 eetlepel yoghurt toe. Kerf de kipfilets met 1 cm tussenruimte diep in en wrijf de marinade erin.
Schep de geblakerde tomaatjes en pepers op een plank en zet de pan met ½ eetlepel olijfolie en de kipfilets terug op matig vuur. Bak ze in totaal 10 minuten en keer ze halverwege om. Trek ondertussen de velletjes van de tomaatjes en 1-2 pepers (naar smaak), en hak ze grof. Schep de krokante kipfilets op een plank en doe de tomaatjes, gehakte pepers en de cashewboter in de pan. Giet er 250 ml kokend water uit de waterkoker bij en schraap het aanbaksel van de bodem los. Laat de saus 2 minuten flink hard pruttelen, leg wanneer hij dik begint te worden de kipfilets nog 2 minuten terug in de pan, keer ze een paar keer om tot ze gaar zijn en schep ze op een plank. Haal de pan van het vuur, breng de saus op smaak en marmer de yoghurt erdoor. Snijd de kip in plakjes en serveer ze met de saus en de rest van de pepers en garam masala.



10/26/20

Chili Con Carne – Wat Schaft De Podcast

Chili con carne. Vele denken dan aan een gerecht van bruine bonen in een gehaktsaus, favoriet op schoolkamp en in de jeugdherberg. Maar de mannen van Wat Schaft De Podcast gingen opzoek naar de oorsprong van Chili con carne en kwamen tot een heel ander gerecht. De Texas Chili is een diep, rokerige, gelaagd stoofgerecht van rundvlees. In het gerecht zitten verschillende gedroogde pepers die wij allemaal in ons assortiment hebben, vandaar de vraag of wij hier geen pakket van konden maken. Zodat de luisteraars een compleet pakket kunnen bestellen om de Texas Chili Con Carne thuis te maken. Dat hebben we gedaan en dat pakket is nu te bestellen op onze webshop! 


In het pakket zit een mix van verschillende pepers om de Texas Chili con carne te maken, volgens het recept van Wat Schaft De Podcast! Er zit ook een beschrijving in van het recept voor één portie: voor 4-6 personen. Daarvoor gebruik je de helft van de pepers in het pakket. Klik hier om de podcast te beluisteren en het recept te bekijken. Klik hier om het pakket te bestellen! 

Het pakket bevat:
Ancho - 100g
De gedroogde Ancho is een mild pittige peper met zwartbruine kleur en fruitige, rokerige smaak. De Ancho is de gedroogde en rijpe variant van de Poblano
Guajillo - 50g
De gedroogde Guajillo heeft een sterke fruitige smaak met daarbij de neiging naar bessen/groene thee. De Guajillo heeft een milde smaak qua heetheid in vergelijking tot andere gedroogde pepers. Dit maakt het een gangbare smaakmaker voor veel gerechten.
Pasilla - 50g
De gedroogde Pasilla pepers heeft een mild pittige, sterke en verfijnde smaak. 'Pasilla' is Spaans voor 'rozijntje', dit omdat het een donker bruine, gerimpelde peper is met een rozijnachtig aroma. De chilipeper heeft een rijke rokerige, aardartige smaak met een vleugje cacao.
Smoked Chipotle - 50g
De Smoked Chipotle is een gedroogde en gerookte rode Jalapeño peper. Ze staan bekend om hun pittige, zoete en rokerige geur én smaak. Doordat de Jalapeños volledig gerijpt zijn hebben ze extra veel smaak en zijn ze zoeter dan de verse groene Jalapeño.
Rode Habanero - 1 stuk
De Habanero, in Nederland ook wel bekend als de Adjuma, is een zeer scherpe peper. De Habanero heeft een tropische, fruitige maar ook zeer pittige smaak. Voeg hem toe als u de Chili con carne net een beetje extra pittig wil maken.



10/16/20

Verse Pimientos de Padron bij Westlandpeppers

De Pimientos de Padron is een kleine, groene en geurige Spaanse peper. De Spaanse tapas peper is niet pittig en wordt in Spanje gegeten als tussendoortje of als bijgerecht bij het diner. De peper wordt vaak gegrild met olijfolie en zout, maar kan ook gevuld worden met de lekkerste ingredienten. Hieronder een recept voor gevulde Pimientos de Padron met geitenkaas en honing! 

Klik hier om de Pimientos de Padron pepers te bestellen op onze webshop! Tijdelijk: van €7,00 nu voor €4,00 per kilo!



Recept gevulde Pimientos de Padron met geitenkaas en honing 


Ingredienten:
- 16 Pimientos de Padron pepers
- 1 el honing
- 150g geitenkaas
- 30g pijnboompitten
- olijfolie 
- peper en zout

Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de pimientos en verwijder de zaden. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Roer de geitenkaas los. Rist de blaadjes van de citroentijm. Meng de honing en de blaadjes citroentijm onder de geitenkaas. Kruid met peper en zout.

Vul de pimientos met de geitenkaas, bestrooi met de pijnboompitten en bedruppel met olijfolie. Gaar ze 5 tot 8 minuten in de oven. Werk af met extra citroentijm en serveer meteen.



10/05/20

Verse Tomatillos bij Westlandpeppers

Tomatillos zijn een belangrijk ingrediënt in de Mexicaanse keuken. Zo maak je er de lekkerste salsa's mee en kan je het gebruiken voor verschillende recepten. Vaak wordt in die recepten verwezen naar Tomatillos uit blik omdat ze vers in Nederland moeilijk verkrijgbaar zijn. Maar Westlandpeppers teelt de Tomatillo in eigen kas en deze zijn te bestellen via onze webshop. Ook wordt deze bijzondere tomaat geteeld bij een van onze vaste telers in Spanje en Marokko en is dus bijna het hele jaar beschikbaar! Geen Tomatillos uit blik meer nodig en maak de lekkerste gerechten met de verse Tomatillos 😋

Klik hier om de verse Tomatillos te bestellen op onze webshop! Tijdelijk: van €8,00 nu voor €7,00 per kilo!

De Tomatillo wordt ook wel groene tomaat of Mexicaanse aardkers genoemd. Dit is een vrucht met een zurige smaak, die te vergelijken is met een groene appel. De ronde bes heeft een papierachtig ‘lampion’ omhulsel met van binnen een groene tomaat. Door de zoet-zure smaak is de vrucht in veel verschillende gerechten te gebruiken.

Verse Tomatillos in onze kas in De Lier.  

9/30/20

Nieuw Mexicaans Oregano - gedroogd

Naast de verse Mexicaanse oregano hebben we nu ook gedroogde Mexicaanse oregano in een handig kruidenpotje. Mexicaanse oregano is een veel gebruikt kruid in de Mexicaanse keuken. Dit is een andere soort oregano dan de Mediterraanse oregano die je hier in gedroogde vorm in de supermarkt kunt kopen. De Mexicaanse oregano is een familie van Lippia graveolens en is veel sterker van smaak. Het heeft wel dezelfde mediterrane smaak als de oregano die wij kennen, maar de Mexicaanse bevat daarnaast ook smaken van citrus en zoethout. De Mexican oregano is een must in Latijns-Amerikaanse gerechten, Tex-Mex chili en salsa. Het is daarnaast te vervangen in recepten die vragen om ‘gewone’ oregano, dus strooi ook eens Dried Mexican Oregano over een lasagne of pasta voor een Mexicaanse twist. 

Bestel het hier op onze webshop! 

9/01/20

Theelers Kruidenthee van Nederlandse bodem

Theelers lanceert vandaag, op Duurzame Dinsdag, hun eerste product; een suikerspiegel balancerende kruidenthee! De kruidenthee komt volledig van Nederlandse bodem en heeft een gezonde twist. De thee is gemaakt van bromelia, basilicum, curry en laurier. De 4 verschillende kruiden zijn een selectie van 4 Nederlandse telers, waar de curry bladeren afkomstig zijn van ons.

Samenwerking
Theelers is een samenwerking tussen 4 Nederlandse telers die erachter zijn gekomen dat de combinatie van hun gewassen zo veel meer is dan de som van de onderdelen. Na een uitgebreid proces, testen en onderzoeken zijn we gekomen tot een melange die uniek is in alle mogelijke facetten. Het resultaat is een heerlijke comfortabele thee met de smaak én kracht van bromelia, basilicum, curry, laurier en een vleugje citroenverbena.

Deze tisane is een bewuste keus voor theedrinkers die een fris alternatief willen proberen. Zo is deze melange, hoewel het bestaat uit krachtige kruiden, erg gebalanceerd en prettig van smaak. Het heeft een frisse afdronk en is van nature cafeïnevrij. Niet alleen is deze kruidenblend erg lekker; dit oer-Hollands product heeft ook een positief verlagende werking op de suikerspiegel, de ingrediënten zorgen er namelijk voor dat deze gebalanceerd blijft.


Bestel de Theelers - Kruidenblend op onze webshop!



Ingrediënten:
– Curry bladeren van Westlandpeppers
– Bromelia van Corn.Bak
– Laurier van Gova
– Basilicum van De Kruidenaer
& Citroenverbena

Vrij van kunstmatige geur- en smaakstoffen
Nederlandse herkomst van de laurier, basilicum, bromelia, curry bladeren en citroenverbena
100% natuurlijk
Klik hier voor meer informatie over de thee, de telers en de verschillende ingrediënten.






6/25/20

Lekker barbecueën met Westlandpeppers producten

Met het super lekkere weer deze week en hopelijk de rest van de zomer, zijn er veel mensen aan het barbecueën. En wij bij Westlandpeppers natuurlijk ook! Je kan standaard gemarineerd vlees gebruiken, maar het is nog lekkerder om zelf je vlees en groentes op smaak te maken. 

BBQ Rub

Zo hebben we een heerlijke zoet en licht pittige BBQ rub in ons assortiment. Met deze BBQ rub krijg je de lekkerste stukken vlees van de barbecue. De rub is gemaakt naar een speciaal Westlandpeppers recept met onze eigen paprika en peper poeder in combinatie met zout en bruine suiker. Het resultaat is een licht pittige, zoete kruidenmix die ideaal is om een stuk vlees te marineren of om je pulled pork/chicken op smaak te brengen. Klik hier om de BBQ rub te bestellen.

Smoked Chipotle Rub

Voor een pittiger en rokerige rub hebben we de Smoked Chipotle Rub. De Smoked Chipotle Rub is gemaakt van vermalen gedroogde en gerookte chipotles. Dit is een ‘single origin’ poeder en bevat geen andere toevoegingen of kleurstoffen. De chipotle poeder heeft een pittige, zoete en rokerige geur en smaak. Maak de lekkerste sauzen, marinades en kruidenmixen met de Smoked Chipotle Rub. Klik hier om de Smoked Chipotle Rub te bestellen.


Naast de rubs en kruiden hebben we ook verse producten die perfect zijn voor de barbecue! 
Zo zijn de Pimientos de Padron & Shishito pepers lekker met wat olijfolie en zout gegrild op de barbecue. Maar ook de snackpaprika's, Poblano's, Corno di Toro & Shakira zijn heerlijke paprika die je kunt grillen op de barbecue. Alle producten bestel je op onze webshop

Bestel de producten hier!


6/24/20

AD Westland op bezoek bij Westlandpeppers

Vandaag staan Lois & Michelle, twee van onze scholieren, op de voorpagina van het AD Westland. Een groot stuk over een te kort aan scholieren bij tuinders. Bij Westlandpeppers hebben we daar op het moment nog geen last van. En hebben we voldoende scholieren die werken in de kas of verpakkingshal, zo ook Lois van Zanten & Michelle Knoppert! Het hele stuk lees je hier of in de krant.






6/17/20

Tostadas van Taiyari, te koop bij Westlandpeppers

Een tostada is een geroosterde maistortilla die je kunt beleggen met de lekkerste toppings. De tostadas zijn ambachtelijk bereid op traditionele Mexicaanse wijze door Taiyari. Zij nixtamaliseren hiervoor biologische en non-gmo mais en vermalen dit met vulkanische stenen tot vers deeg. Met dit deeg wordt de tortilla gemaakt en deze tortilla wordt met de hand gebakken in de oven. Taiyari gebruikt in tegenstelling tot de andere tortillas op de markt geen meel of maismeel. Dit zorgt ervoor dat de tortilla en daardoor ook de tostadas een betere smaak en structuur hebben. Ook behouden ze door dit proces de natuurlijke voedingsstoffen die de mais bevat.

De tostadas zijn glutenvrij & vegan en bevatten geen conserveringsmiddelen of toevoegingen.
De knapperige maistortillas zijn nu samen met onze andere Mexicaanse producten te bestellen in de webshop. Klik hier om de tostadas te bestellen.


6/16/20

Zo bewaar je het beste verse kruiden

Bij Westlandpeppers hebben we diverse verse kruiden in ons assortiment. En krijgen geregeld de vraag, hoe je de verse kruiden het beste kan bewaren en of je ze ook lang kan bewaren. 

Bewaar de verse kruiden na aankoop/ontvangst in de koelkast. Spoel de bladeren af onder de koude kraan en wikkel ze in enkele velletjes vochtig keukenpapier of een boterhamzakje. Bewaar dit in de groentelade van je koelkast. Op deze manier blijven de kruiden het langste goed, ongeveer 1 week. Het is ook mogelijk om de bladeren in te vriezen of te drogen, hieronder meer informatie over deze opties. 

Verse kruiden lang bewaren

Er zijn twee verschillende opties om de verse kruiden lang te bewaren, invriezen of drogen. Voor beide opties geldt wel, hoe langer je het product bewaard, hoe minder de kwaliteit wordt. Wij raden aan om de kruiden nooit langer dan een jaar te bewaren.

Verse kruiden invriezen

Voor het invriezen van verse kruiden zijn twee manieren. De eerste manier is door de verse kruiden volledig in te vriezen. Spoel de kruiden goed af onder de koude kraan en laat ze volledig opdrogen. Belangrijk is om de kruiden los van elkaar in de diepvries te doen, zodat het niet aan elkaar plakt en beschadigt zodra je het uit de vriezer haalt. Als de kruiden helemaal zijn bevroren kun je ze in een luchtdichte diepvrieszak bewaren met een datum sticker erop. Op deze manier blijven de kruiden minimaal een jaar houdbaar.
Een andere manier is om de kruiden eerst fijn te hakken en in een met water gevulde ijsblokjesvorm of muffinvorm te bewaren. Op deze manier blijven de kruiden minimaal een half jaar houdbaar. Dit is korter omdat ze eerst zijn fijngehakt en hierdoor sneller hun smaak verliezen. Een voordeel is wel dat je op deze manier precies de juiste hoeveelheid die je nodig hebt voor een gerecht uit de vriezer kunt halen.
Wanneer je de bevroren kruiden gaat gebruiken is het het lekkerste om ze niet te ontdooien maar bevroren in de pan te doen. De bladeren verliezen snel een deel van hun smaak en door het meteen aan gerecht toe te voegen blijft de meeste smaak bewaard.

Verse kruiden drogen

Voor het drogen van de kruiden zijn verschillende manieren. Het is belangrijk om de temperatuur zo laag mogelijk te houden, omdat er anders veel smaak verloren kan gaan tijdens het droogproces.
De snelste manier om de kruiden te drogen is in de magnetron of oven. Verdeel de kruiden op een stuk keuken- of bakpapier en leg daaroverheen een tweede velletje keuken- of bakpapier. Laat dit vervolgens drie minuten drogen in de magnetron op 600 Watt of in een heteluchtoven op 30 á 40 graden.
Als je iets meer tijd heb voor het drogen is het ook mogelijk om de kruiden op een stuk papier te drogen in een warme, droge en donkere omgeving. Een zolder is hiervoor ideaal of in de buurt van een verwarming. Laat dit 1 tot 2 weken in de lucht drogen.
Bewaar de gedroogde kruiden in een goed afgesloten potje. Op deze manier blijven de kruiden 6 tot 12 maanden goed.

6/03/20

Storing peppers by freezing, drying & pickling

Westlandpeppers is regularly asked how to store the peppers for a long time and whether you can also freeze the peppers. There are several options, from freezing to drying or pickling the chillies in a jar. With the options, the peppers will last many, many months, but we always advise to not keep them for longer than 1 year. And for all options applies, the longer you keep the product, the lower the quality.

Freezing the peppers 

It is possible to freeze whole peppers. Wash the chillies and dry them well before you put them in the freezer. It is important to put the chillies in the freezer separately. So that they do not stick together and damage each other as soon as you take them out of the freezer. As soon as they are completely frozen you can store the chillies in an airtight freezer bag with a date sticker on it. If you need a chilli you can easily take it out. Rinse the pepper with lukewarm water. After this, the chillies can be used again as a fresh pepper. Keep in mind that they have a softer structure after freezing. During the freezing process, cells in the pepper crackle which gives the pepper a softer texture.

Freezing ground chillies

Another way is to grind the chillies first before storing them in the freezer. This can be done in a jar, but for example also in an ice lump form. Every time you need some chillies you take out one lump, wait for it to thaw and then it is ready for use.

Drying peppers 

A completely different way is drying the peppers. You can easily do this yourself! Make a small incision in each fresh pepper with a knife. This way the pepper loses its moisture faster and you prevent it from becoming mouldy. Then put the chillies on a dry and warm place so they can dry. When you don't have time to wait for your peppers to dry, you can also put them in the oven or microwave for a while. The dried chillies are best kept in a sealed jar or airtight container.

Pickling chillies 

Pickling peppers is used less often than freezing and drying, but is certainly not less good! If you are going to pickled peppers by vinegar, you have to leave them for at least three weeks before use!

You need the following ingredients:
- 1kg fresh peppers
- 250 ml of water
- 1 litre of vinegar
- 2 tbsp salt
- 2 tbsp sugar
- 1 litre of vinegar
- 2 laurel leaves
Pick one for flavoring options - Peppercorns / Garlic / Ginger / Cardamon / Dill seeds / Cinnamon sticks

Wash the peppers and remove the stalks. Cut the peppers into rings or pieces. Bring the water with vinegar, salt, sugar, bay leaves and spice of your choice to boil and leave to soak for 10 minutes. Put the sliced peppers in a weckpot / jar and pour over with the hot herb vinegar. Fill to the top, wipe the edges with a clean damp cloth and close the lid tightly. Place the jar upside down so that it is vacuum-tight and perfectly sealed. Wait for at least 3 weeks before use. Store in a cool and dark place. Once you open the jar we advise to eat within one month.