De Peruaanse keuken is erkend als een van de beste culinaire keukens ter wereld. Dit Zuid-Amerikaanse land heeft een rijke keuken met veel biodiversiteit met een mix van Indiaanse, Spaanse en Afrikaanse invloeden. Veel mensen zijn dol op Ceviche en hier zijn dan ook allerlei variaties van. Overal ter wereld vind je wel ceviches gebaseerd op de Peruaanse Ceviche Clasico. Zoals dit gerecht Agua Chile, een signature dish uit Sinaloa, Mexico. Bij ceviche wordt de vis vaak 15 tot 30 minuten gemarineerd terwijl de agua chili korter nodig heeft en meteen wordt geserveerd. Hierdoor is de agua chile een stuk frisser. De marinade krijgt een pittige smaak door een fijngesneden jalapeño toe te voegen. Serveer de garnalen ceviche op een tostada (gefrituurde Mexicaanse tortilla).
De Jalapenos (of Serranos voor een pittigere variant) & Tostadas bestel je op onze webshop!
Recept Garnalen Ceviche
Dit recept is van Katinka Lansink Dodero, cevicheceviche.nl
Ingrediënten
14 kleine medium garnalen20 avocadoblokjes van 1x1cm
20 sliertjes rode ui in flinterdunne halve maantjes gesneden
2 takje korianderblaadjes
6 ringetjes jalapeño
Tijgermelk
2 limoenen1 Jalapeño fijngesneden
Bereiding
1. Meng de ingrediënten van de tijgermelk.2. Roer de garnalen door de tijgermelk, laat 2 min staan.
3. Haal de garnalen uit de tijgermelk en roer de rest van de ingredienten voorzichtig door de garnalen.
4. Leg de ceviche op een bord en garneer met koriander en de jalapeñoringetjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten