Dat het met het die tomatillo's in Nederland helemaal goed gaat komen, bleek dit weekend toen ik de dubbel dikke weekend editie van de
Volkskrant uit de brieven bus haalde. Ja je leest het goed...waarschijnlijk ben ik de enigste teler met een abonnement op de Volkskrant. Na het even snel door te hebben gebladerd viel men oog gelijk op het weekend recept van Yvette van Boven waar de tomatillo de hoofdrol in heeft samen met nog een ander product wat we bij westlandpeppers telen namelijk de jalapeno. Dat deze 2 onmisbaar zijn om een tomatillo salsa (verde) te maken mag bekend zijn. Het goed te volgen recept bevat nog wat tips om aan deze producten te komen, en inderdaad bij BV (Tjinstoko) in Amsterdam kun je door ons geleverde tomatillo's en jalapeno's kopen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk onze
webshop. Yvette is behalve een bekende kookboeken schrijver en televisie personality (
Koken Met Van Boven ) een begenadigd illustrator die zelf de illustraties bij het haar recepten maakt.
Benodigdheden volgens het recept van Yvette van Boven
2 handen tomatillo's, zeg 20 stuks of ca. 750 gram
1 verse jalapeño, zonder steeltje (of meer)
4 hele tenen knoflook, ongepeld
2-3 bosuitjes, in stukken
1 bosje koriander (ca. 20 gram)
het sap van 2 limoenen
snuf zout
Online kan je het recept alleen bekijken als abonnee,( tja een Volkskrant abo heeft zo zijn voordelen).
Dus je zal het met de uitvergroting van de foto moeten doen,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten