Aziatische sriracha saus in de USA
|
David Tran |
Dank zij het succes van vooral de sriracha saus van het merk
Huy Fong, die deze aziatische saus sinds de jaren 80 op de amerikaanse markt brengt kijkt zelfs het respectabele oude saus merk
tabasco met een schuin oog naar dit type saus. Het nog jonge saus merk huy fong dat gesticht is door de vietnameese immigrant david tran ( huy fong was de naam van het schip dat hem naar amerika bracht ). Is met deze saus steeds succesvoller op de amerikaanse markt het wist in 2012 zo'n 20 miljoen flessen saus af te zetten, en het was in 2011 al het meest gegoogelde saus merk in amerika. De saus wordt gemaakt van een rode jalapeño hybride geleverd door Underwood Family Farms. Het bedrijf brengt ook de wat nederlands getinte sambal saus op de amerikaanse markt. Door dit succes kijkt de familie McIlhenny van tabasco, die nog altijd de grootste is in amerika nadrukkelijk of ze ook een eigen aziatische getinte saus op de markt moeten brengen om de grootste te blijven,, volgens een recent interview in Business Week. En ondanks dat het bedrijf huy fong geen facebook page of twitter account heeft, en de website sinds 10 mei 2004 niet meer is upgedate,,,heeft het merk een grote schare volgers.
Lees ook het leuke interview in businessweek met
david tran
Geen opmerkingen:
Een reactie posten