donderdag 4 oktober 2012

Thaise rijstschotel met rawit pepers

Dit eenvoudig recept voor saffraanrijst komt uit het zuiden van Thailand, waar het vaak wordt gegeten met gebraden kip. Saffraanrijst klinkt heel speciaal,maar is bijna net zo makkelijk te maken als gewone rijst.Je hoef eigenlijk niet heel veel dingen anders te doen als bij normalen rijst.Omdat saffraan best wel duur is, kan je alleen een klein beetje saffraan gebruiken, en de kleur van de rijst verbeteren door het toevoegen van kurkuma, een kruid dat in Thailand bekend staat als saffraan voor de arme man

Ingrediënten:
pak witte basmatirijst
200ml kippen of groentebouillon
1 theelepel. kurkuma
1/2 theelepel. saffraandraadjes
1 of meerdere fijngesneden rawit pepers
scheut citroen sap

Giet de bouillon in een middelgrote pan en zet het op een groot vuur, voeg de kurkuma, saffraan, gesneden rawit pepers en een scheutje citroensap er aan toe.Voeg nu de rijst toe, met eventueel wat zout naar smaak en roer het goed door. Breng het nu aan de kook, en zet hierna het vuur laag en kook het door tot de bouillon is geabsorbeerd door de rijst. Kijk af en toe met een vork of de bouillon al zo goed als weg is.Wanneer het meeste van de vloeistof is verdwenen, zet je het vuur uit en leg je het deksel op de pan. Laat de pan op het fornuis staan totdat je klaar bent om de rijst op te eten. De restwarmte in de pan kan de rijst op deze manier gedurende 1 uur warm houden Voor het serveren kan je er nog een scheutje citroensap of wat zout aan toe voegen.Lekker met wat gebraden kip


Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten