woensdag 7 september 2011

Indiase Samosa's met aardappel erwten en rode pepers

Indiase Samosa's met aardappel erwten en rode pepers

Om dit gerecht uit de Indiase keuken te maken heb je de volgende ingrediënten nodig.

1 pakje loempiadeeg
2 grote aardappelen
klein blikje doperwten
1 eetlepel korianderzaad
2 rode pepers
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gehakte koriander of munt
plantaardige olie om in te frituren

Je schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Koken in water tot ze net gaar zijn hierna afgieten. Hierna de erwten koken tot ze net gaar zijn deze en afgieten. Bak de koriander en komijnzaad in een droge pan op een zacht vuur tot ze gaan geuren. Voeg de fijn gesneden pepers toe en bak ze kort. Meng het geheel met de aardappelen, erwten, kruiden, citroensap, en het gehakte koriander.Haal het deeg voorzichtig uit elkaar en snijd het in stroken van 4 cm.
Je leg nu 1eetlepel vulling aan de ene kant en vouw het deeg diagonaal dubbel. Nog eens vouwen zodat de onderrand vierkant is, dan nog eens om een schuine kant te maken. Zo doorgaan tot het deeg op is en het een driehoek is geworden met daarin de vulling. Maak de rand nat met water en plak hem vast.
Per portie frituren tot de Samosa's goudbruin zijn (wel enige keren omdraaien ) ,om ze te laten uitlekken leg je de Samosa's op een bord met keuken papier.Warm serveren met zoete chilisaus, curry, of met tomatenketchup.


eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten