zaterdag 23 juli 2011

Sambal met surinaamse madame jeanette pepers

Sambal met surinaamse madame jeanette peper

Ingrediënten
500 gram Madame Jeanette pepers
2 grote uien
3 teentjes knoflook
2 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
2 verse citroenen
1 ½ eetlepel zout

Je snijdt de uien, de knoflook en de pepers alvast in kleine stukken.  Daarna doe je de stukjes in een keukenmachine om het geheel fijn te malen , maar ook weer niet te fijn. Daarna kunnen de citroenen geperst worden je houd dan ongeveer 100 ml sap over, je kunt natuurlijk ook citroen sap uit het bekende gele flesje gebruiken .Nu kan de rest van de ingrediënten erbij het zout, suiker, azijn, olijfolie en het citroensap .Het geheel goed door elkaar mengen en de sambal is klaar! Nu kan je na wat geproefd te hebben er nog suiker of knoflook naar smaak aan toe voegen .Je kunt de sambal het best bewaren in een afsluitbaar potje in de koelkast .Omdat er maar weinig echte madame jeanette pepers in Nederland worden geteeld kun je ook gewone gele habaneros gebruiken . Bij westlandpeppers groeien beide soorten in de kassen.

eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten