donderdag 7 april 2011

Jalapeno poppers

Jalapeno Poppers

Ingrediënten
200 g roomkaas
½ rode ui, in blokjes gesneden
zout en peper
8-10 jalapeno pepers
¼ kopje bloem
1,5 kopje plantaardige olie

Bierbeslag
½ kopje bier
2 grote eieren
1 kopje bloem
1 eetlepel gesmolten boter

Methode
1. In een foodprocessor mix je de roomkaas tot een glad geheel. Voeg de rode ui snippers erbij  en zout en peper naar eigen smaak.
2. Snijd de jalapeno pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes,laat het steeltje zitten indien mogelijk.
3. Vul elke jalapeno helft met de roomkaas mix en druk de zijkanten gevuld weer aan elkaar als een sandwich
4. Doseer ¼ kopje bloem in een platte schaal. Rol elk jalapeno in de bloem, zodat het oppervlak goed in
de bloem zit
5. Om het beslag te maken, Splits je de eieren. Klop de dooiers in een kom en voeg 1 kopje bloem toe. Voeg het bier en boter toe, en klop het tot een glad geheel. Als het te vloeibaar word, voeg een beetje meer bloem toe. Als het te dik word een beetje meer bier erbij.
6. In een aparte kom, klop je de eiwitten stijf, dan rustig aan het beslag toevoegen.
7. Verhit de olie in een grote pan of wok tot ie heet is . Neem elke jalapeno, houdt hem vast aan de steel en haal hem door het beslag .Hierna bak je de jalapenos voor ongeveer 1-2 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn.
8.Leg de jalapeno pepers op keukenpapier en serveer ze hierna



eet smakelijk
Westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten