dinsdag 29 december 2020

Gevulde Poblano pepers met Cajun garnalen

Een heerlijk recept van Mike, Chili Pepper Madness, voor gevulde Poblano's. De pepers worden gevuld met gekruide Cajun garnalen, Manchego, geitenkaas en basilicum. Gevulde paprika's zijn makkelijk om te maken, smaakvol en voedzaam! Lees het recept hieronder of bekijk de handige video.



Ingrediënten: 

- 2 grote of 4 kleine Poblano pepers
- olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden Jalapeño peper
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 225g garnalen, gepeld en ontveld 
- 1 el Cajun kruiden of deze Mexicaanse kruidenmix
- 100g geitenkaas
- 100g geraspte Manchego kaas 
- 10g fijngesneden basilicum
- 1 el favoriete hete saus of deze Sriracha saus
- Topping: verse koriander, chilivlokken

Bereiding

Verwarm de oven voor op grill stand. Snij de Poblano's door de helft en leg ze, met het vel naar boven, op een bakplaat met licht ingevet bakpapier. Grill ze in de oven voor 10-15 minuten, tot ze zacht en zwart geblakerd zijn. Haal ze uit de oven, laat afkoelen en ontvel de poblano's. 

Marineer de garnalen met de kruiden en olijfolie. Mike gebruikt een zelfgemaakte Cajun kruidenmix, maar je kunt ook een eigen kruidenmix of onze heerlijke Mexicaanse kruidenmix gebruiken. Bak vervolgens de ui, Jalapeño en knoflook in een pan met 1 eetlepel olijfolie, tot ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren. Schep dit in een mengkom. Bak de garnalen in dezelfde pan, een paar minuten per kant, tot ze gaar zijn. Laat afkoelen en hak ze fijn en voeg ze toe aan de mengkom. 

Voeg de kazen, basilicum en hete saus naar smaak toe en meng dit goed. Vul de poblano's met het mengsel en bak ze in de over voor 20-30 minuten op 190℃, tot de kaas goed is gesmolten. 
Maak af met wat verse koriander, pittige chilivlokken en hete saus! Serveer eventueel met rijst of een lekkere salade. Het is ook mogelijk om dit recept te maken zonder de Poblanos te grillen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten