dinsdag 3 november 2020

Teeltwisseling bij Westlandpeppers

We zijn afgelopen weken al bezig geweest met het leeg halen van de kassen in De Lier en volgende week zal ook de kas in 's-Gravenzande volgen. Pepers en snackpaprika's zijn eenjarige planten en eind oktober / begin november zijn deze helemaal 'op' en uit gegroeid. Dit betekent dat er weinig vruchten aan de planten groeien en ze uit de kas gehaald moeten worden. 

We knippen eerst alle touwen waar de planten aan groeien door, zodat de planten omvallen. Aan het einde van het seizoen zijn sommige planten wel 6 meter hoog, deze kunnen zonder touwtje niet meer staan. Hierna worden alle planten in de paden gelegd en opgeruimd. Alle plantresten en de kokossubstraatmatten worden gerecycled tot bodemverbeteraar. Vervolgens is de kas toe aan een grote schoonmaak, zodat begin december de nieuwe kleine plantjes in de kas kunnen. 

Dat de kassen leeg zijn betekent niet dat we geen producten meer hebben, vanaf oktober/november komen alle producten uit Spanje, Marokko & Israël. Waar we al jaren met dezelfde telers werken. Hierdoor kunnen we jaarrond pepers & snackpaprika's aanbieden en verpakken. Het is wel zo dat sommige producten niet worden geteeld bij de telers in het buitenland. Deze zijn dan niet beschikbaar tot we in april/mei weer kunnen oogsten in onze kassen in Nederland. Ook is het zo dat de teelt bij de telers in het buitenland nog op gang moet komen en hier nog niet vol op geoogst kan worden. Hierdoor zijn sommige producten schaars. Via de webshop kan je je inschrijven voor een wachtlijst, dan ontvang je een mailtje zodra het product weer beschikbaar is! 

Zie hier wat foto's van de verschillende fases van het leeg halen van de kas ⬇️⬇️


Geen opmerkingen:

Een reactie posten